Mainos

10 syytä, miksi aina kannattaisi lähettää tekstiviesti soittamisen sijaan

Perheenäiti muistuttaa, miksi tekstiviesti on kohteliaampi vaihtoehto kuin puhelinsoitto.

Ihmiset voi karkeasti jakaa kahteen ryhmään: niihin, jotka nauttivat puhelimessa puhumisesta, ja niihin, jotka hoitavat asiat mieluummin tekstiviestitse. Niihin, jotka soittavat heti takaisin nähtyäsi, että soitit, ja niihin, jotka odottavat ensin, että lähetät tekstiviestin kertoaksesi, mitä asiasi koskee. Kumpaan joukkoon itse kuulut?

Scary Mommy -sivustolle aiheesta kirjoittanut Rita Templeton kuuluu ehdottomasti jälkimmäiseen kastiin.

– Tänä päivänä soittamisessa ei ole mitään järkeä. Sähköpostit? Ne tulevat suoraan puhelimeeni. Facebook-viestit? Myös suoraan puhelimeeni. Eikä suorempaa reittiä ole kuin vanhat kunnon tekstiviestit. Snapchat, WhatsApp... kun on olemassa noin 18 000 näppärää tapaa saada yhteys minuun, oikea puhelinsoitto on samalla sijalla kuin viestin lähettäminen kirjekyyhkyn avulla. Toisin sanoen: Älä, Templeton kuittaa.

Templeton listaa kokonaiset kymmenen syytä, joiden vuoksi soittaminen ei ole yhtä kiitollista puuhaa kuin tekstiviestin lähettäminen. Jos et samaistu näihin kohtiin, voit ainakin sisäistää ne ymmärtääksesi, miksi se yksi tyyppi ei koskaan vastaa puheluihisi.

1. Se on kiusallista

Puhelua puhuessa saattaa joutua kiusallisiin tilanteisiin.

– Olen mukava ihminen (no, yleensä). Joten kun soitat näennäisen viattoman puhelun ja paukautat yhtäkkiä yllättävän kutsun tapahtumaan, johon en mielellään osallistuisi, se pistää minut hankalaan tilanteeseen, Templeton paljastaa.

Vaikka ensireaktio olisi kieltäytyä, on puhelimessa vaikeaa tehdä niin, ja yhtäkkiä onkin tilanteessa, jossa ei haluaisi olla.

– Joten tee palvelus: Jos pyydät minulta jotain, tekstaa se minulle, joten minulla on ainakin aikaa miettiä kohtuullinen ja uskottava tekosyy.

2. On päiväuniaika

Jos lapsen on saanut juuri päiväunille ja astellut varovasti pois huoneesta tätä herättämättä, osaa arvostaa sitä, ettei herätystä suorita kukaan muukaan.

– Jos soitat ja herätät jonkun, tulen pian tuomaan ärtyisän päiväunettoman lapsen ovellesi ja ajan pois näyttäen sinulle keskisormea, Templeton kiteyttää.

3. On "minä-aika"

– Hetket itseni kanssa ovat arvokkaita ja harvassa. Joten kun minulla on niitä, en todellakaan halua käyttää niitä kuunnellen kokonaista iäisyydeltä tuntuvaa keskustelua – ellet tule käymään ja tuo viiniä.

4. Muita asioita on hankala tehdä puhuessa

Templeton kertoo haluavansa tehdä asioita tehokkaasti, joten yleensä tulee tehtyä montaa asiaa yhtäaikaa. Puhelua puhuessa saa vain päänsäryn, jos yrittää tehdä jotain muuta samalla, kun yrittää pitää puhelinta olkapään ja kasvojen välissä.

– Kun tekstaat minulle, voin vastata, kun minulle parhaiten sopii tai sekoittaa päivällistä toisella kädellä vastatessani toisella.

5. Lapset

Lapset eivät ole kovin hyviä odottamaan omien asioidensa kertomista, vaikka vanhempi olisi puhelimessa. Itse asiassa heti kun vanhempi saa puhelimen korvalleen, kaikki lasten asiat ovat Templetonin mukaan yhtäkkiä todella kiirellisiä. Vaihtoehtoisesti äidin puhelu on oiva hetki lyödä veljeä muovimailalla tai kaatua portaissa.

6. Liika on liikaa

Jos puhelu on lyhyt ja ytimekäs, se on Templetonin mukaan ok. Mutta yleensä puheluun vastatessa saa huomata kuuntelevansa tunnin vastapuolen yksipuolista keskustelua.

– Puhelinsoitot viestivät, että "Anna minun monopolisoida seuraavat 60+ minuuttiasi huolimatta siitä, mitä olet tekemässä". Tekstiviestit viestivät, että "Hei, haluaisin puhua kanssasi, kun sinulla ei ole kiireitä".

7. Väsymys

Vaikka voisi kuvitella, että lasten mentyä nukkumaan olisi oiva hetki puhua puhelimessa, on monella vanhemmalla siihen mennessä jo niin kova väsymys, ettei puheluun jaksa panostaa muutamaa myötäilevää muminaa lukuun ottamatta.

8. Ruokakaupassa

Kaupassa ollessa on vaikeaa keskittyä ostoksiin, yrittää kuulla, mitä toinen puhuu musiikin huutaessa kaiuttimista ja vieressä seisovan miehen valittaessa salamin hinnasta. Templeton huomauttaa, ettei kirjastossakaan ollessaan halua olla se tyyppi, joka saa ärsyyntyneitä katseita muilta puhelimessa puhumisen vuoksi. Kaikissa tapauksissa tekstiviesti on aina parempi vaihtoehto.

9. Autossa

Tapaamisten ja harrastusten välinen paikasta A paikkaan B -tyyppinen kilpajuoksu saa monen vanhemman istumaan enemmän autossa kuin taksikuski.

– En voi keskittyä tiehen ja jammailla radion tahdissa ja torua lapsia takapenkillä tappelusta ja puhua puhelimessa, ja se vuoksi en mielellään vastaa puheluun – en tarvitse yhtä häiriötekijää lisää.

10. En kuule sinua

Taustahäly ja huonot linjat saavat vain kysymään 50 kertaa peräkkäin "mitä?" – sen sijaan tekstiviestit tulevat läpi.

"Tekstiviestiin saa vastauksen varmuudella"

Templeton vain yksinkertaisesti kuuluu niihin ihmisiin, joihin puhelinsoitolla on vaikea saada yhteyttä.

– Vastaan harvoin puheluun. Mutta tekstiviestiin saa vastauksen varmuudella – ei ehkä heti, mutta palaan siihen, kun aika on sopiva, lupaan.

– Älä siis soita minulle. Minä soitan sinulle... tai sitten en.

Lähde: Scary Mommy

***

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja