10 ruokaa, jotka auttavat nukahtamaan nopeammin

Pitäisikö sinun mennä iltaisin aiemmin nukkumaan, mutta uni ei vaan tunnu millään tulevan? Kokeile näitä kymmentä ruokaa, joilla on todettu olevan unettavia vaikutuksia.

Syö jotakin näistä ruoista muutamaa tuntia ennen suunniteltua nukkumaanmenoaikaa. Syöminen juuri ennen nukkumaanmenoa vaikeuttaa unen saantia, sillä aineenvaihdunta ei osaa silloin levätä.

1. Hunaja

Lisää loraus hunajaa lämpimään maitoon tai yrttiteehen. Hunajan sisältämä glukoosi alentaa oreksiinihormonitasoja. Oreksiini-hormonin tehtävä on pitää sinut hereillä ja valppaana.

2. Täysjyvä

Jos olosi on hieman levoton ennen nukkumaanmenoa, nappaa pala täysjyväleipää. Täysjyvä nostaa insuliinitasoja, joka auttaa puolestaan hermoratoja saamaan aivoja rauhoittavaa tryptofaania.

3. Banaanit

Tämä suosikkihedelmä on täynnä tryptofaania ja luonnollisia sokereita, jotka lisäävät seratoniinin tuotantoa. Banaanin magnesium myös rentouttaa lihaksesi.

4. Pavut

B-vitamiineja on pitkään käytetty unettomuuden hoidossa sekä helpottamaan stressiä. Pavut ovat luonnollinen B-vitamiinin lähde.

5. Maito

Osa tiedemiehistä uskoo lämpimän maidon rauhoittavan vaikutuksen olevan vain puhtaasti psykologista, mutta maidosta löytyy myös pieni määrä tryptofaania. Nauti siis lasillinen lämminta maitoa ennen nukkumaanmenoa, ja kokeile, toimiiko tämä vanhan kansan konsti sinuun.

6. Pähkinät

Pähkinät sisältävät sekä tryptofaania sekä magnesiumia, jotka nostavat kehon omaa serotoniinin tuotantoa. Eniten rauhoittavia vaikutuksia on saksanpähkinöillä, pellavansiemenillä, kurpitsansiemenillä ja auringonkukansiemeillä.

7. Kaura

Kaura on luonnollinen unihormoni melatoniinin lähde.

8. Kirsikat

Kirsikatkin sitältävät luonnostaan unihormoni melatoniinia, joten näitä superhedelmiä kannattaa napostella ennen nukkumaanmenoa. Nautiskele kirsikoita yhdessä vaikkapa maapähkinävoin kanssa. Kirsikoista saat myös beetakaroteenia, C-vitamiinia, magnesiumia, rautaa ja kuituja.

9. Yrttitee

Mikään ei nukuta paremmin kuin yrttinen kamomillatee lorauksella maitoa.Yrttiteellä on itsessään rauhoittavia vaikutuksia ja lämpimän teen juonti on hyvä iltarutiini ennen nukkumaanmenoa.

10. Kananmunat

Yksi kananmuna sisältää noin 180 milligrammaa tryptofaania, joten nauti iltapalaksi keitettyä tai paistettua kananmunaa täysjyväleivän kera.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat