10 huonoa tapaa, joista luopumalla olet onnellisempi!

Tuntuuko joka päivä olevan toinen toistaan kaampeampi? Elätkö negatiivisessa noidankehässä, josta ei tunnu olevan ulospääsyä? Nyt on aikaa laittaa ajatuksesi täysremonttiin.

Näillä kymmenellä pienellä muutoksella voit tehdä suuren parannuksen elämääsi. Löydä onni jonka perään olet jo pitkään haikaillut!

1. Älä yritä olla aina oikeassa

Moni meistä ei kestä ajatusta siitä että olisi joskus väärässä jonkin asian suhteen. Pyrkimys olla aina oikeassa voi kuitenkin vaarantaa arvokkaimmat ihmissuhteesi. Oikeassa oleminen ei yksikertaisesti ole kaiken sen aiheuttaman stressin arvoista.

Seuraavan kerran syöksyessäsi riitaan mielipide-eron takia, kysy itseltäsi olisitko mieluummin mukava ihminen, vai se ärsyttävä tyyppi josta kukaan ei pidä, mutta joka on aina oikeassa.

2. Älä yritä kontrolloida kaikkea

Elämässä ei koskaan pysty kontrolloimaan kaikkea, miksi siis tuhlata energiaa sen yrittämiseen? Anna asioiden ja ihmisten olla sellaisia kuin ovat, ja huomaat tuntevasi olosi huomattavasti rennommaksi ja onnellisemmaksi.

Jos yrität jäkittää vastaan jokaisessa asiassa ja päätöksessä, teet elämästäsi suotta vaikeaa.

3. Lopeta muiden syyttäminen

Onko sinulla tapana syyttää aina jotakuta muuta tekemistäsi virheistä? Opi ottamaan vastuu asioista jotka elämässäsi ovat pielessä, ja saat oman elämän haltuusi.

4. Älä kuuntele omia negatiivisia ajatuksiasi

Aiheutat itsellesi ja elämällesi harmia jos uskot aina kaikki negatiiviset ajatukset joita päässäsi syntyy. Negatiivisten ajatusten ympärillä pyörivä mieli voi olla elämäsi tuhoava voima, ellet tajua pistää sitä ajoissa kuriin.

5. Päästä irti rajoitteistasi

Onko sinulla selkeä visio siitä mihin pystyt tai et pysty? Tai siitä mikä elämässä on mahdollista tai mahdotonta? Nämä rajoitteet estävät sinua helposti kokeilemasta uutta, tai haastamasta itseäsi kohti kunnianhimoisempia tavoitteita.

Älä siis enää anna itseäsi rajoittavien ajatusten pitää sinua ahdettuna yhteen ahtaaseen lokeroon, vaan kokeile rohkeasti niitäkin asioita joihin et usko pystyväsi.

6. Lopeta jatkuva valitus

Nyt on oikea hetki luopua huonosta tavasta valittaa kaikesta mahdollisesta. Ihmiset, asiat ja tilanteet tekevät sinusta surullisen ja tyytymättömän vain jos annat niille mahdollisuuden tehdä olosi surkeaksi.

Kenties tavaksesi on tullut etsiä asioista huonoja puolia, jotta pääsisit tapasi mukaan valittamaan niistä. Älä koskaan aliarvioi positiivisen ajattelun voimaa!

7. Älä yritä tehdä vaikutusta muihin

Älä tuhlaa jatkuvasti energiaasi siihen, että yrittäisit tehdä vaikutuksen muihin. Sillä hetkellä kun riisut maskisi ja lopetat esittämisen, huomaat että ihmiset hakeutuvat luoksesi aiempaa runsaslukuisemmin – omasta tahdostaan.

8. Lopeta tekosyiden etsiminen

Heitä tekosyyt kertaheitolla roskiin, äläkä hakeudu niiden luo enää koskaan. Rajoitamme elämäämme helposti keksimällä jatkuvasti uusia tekosyitä sille miksi asiat ovat niin kuin ne ovat.

Tekosyyt pitävät sinut paikallasi ja estävät kehittymisesi paremmaksi ihmiseksi. Tekosyiden käyttäminen on todellisuudessa pelkoa kokeilla uutta ja ottaa elämässä riskejä.

9. Luovu peloistasi

Pelko on illuusio, jota ei todellisuudessa ole olemassa muualla kuin sinun mielessäsi. Muuta siis ajatusmaailmaasi, ja huomaat että muutkin asiat elämässäsi alkavat järjestyä ja asettua oikeille paikoilleen. Ainoa asia mitä sinun tulisi pelätä on pelko, ja pelkotilojesi vangiksi jämähtäminen.

10. Älä elä muiden odotusten mukaan

Suurin osa ihmisistä sortuu tähän klassiseen virheeseen. Elätkö elämää joka ei tunnu omalta? Tällöin elät elämääsi mitä todennäköisimmin sen mukaan, minkä muut ihmiset uskovat olevan parhaaksi sinulle. Lopeta siis vanhempiesi, ystäviesi, opettajiesi tai median neuvojen kuunteleminen, ja ala tästä lähtien tehdä itse omat päätöksesi.

Jos elät aina täyttääksesi muiden odotukset ja miellyttääksesi muita, huomaat kuolinvuoteellasi ettet oikeastaan koskaan elänyt. Älä siis hiljennä sisäistä ääntäsi joka kertoo sinulle mitä sinun pitäisi tehdä. Älä unohda haaveitasi, kunnianhimojasi ja tarpeitasi, vaan seuraa niitä rohkeasti ja selittelemättä. Sinulla on vain yksi elämä, älä siis anna kenenkään ottaa sitä sinulta pois!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja