10 asiaa 10 minuutissa – tee nämä heti herättyäsi!

Haluatko viettää mahtavan päivän joka päivä? Aloita aamu mahdollisimman hyvin! Näin se onnistuu.

On yllättävän helppoa pohjustaa onnistunut päivä alkaneeksi, jos tekee heti aamusta muutamia tiettyjä asioita.

Tee seuraavat asiat heti herättyäsi ja päiväsi sujuu hyvin ja tuotteliaasti!

1. Älä torkuta: Aamun aloituksen viivästyminen johtaa vain stressiin, joten kun herätyskello soi, yritä oikein kovasti nousta sängystä heti.

2. Kirjoita jotain ylös: Saitko yöllä hyviä ideoita tai näitkö mielenkiintoisia unia? Kirjoita ne heti ylös. Rentoutuneet, uniset aivosi ovat avoimia ideoille, joita et keksisi kiireisen päivän aikana. Siksi kannattaakin kirjoittaa kaikki yölliset nerokkuudet ylös – ennen kuin unohdat ne.

3. Unohda eilinen, keskity tähän päivään: Mietityttääkö eilinen? Et voi muuttaa eilistä, joten päätä unohtaa menneet ja keskittyä uuteen päivään.

4. Mieti jotain asiaa, josta olet kiitollinen tai innostunut: Aina löytyy jotain, mitä on mukava odottaa.

5. Jätä puhelimesi rauhaan: Tee itsellesi palvelus ja anna puhelimesi odottaa tarkempaa tutkimusta ainakin kymmenen ensimmäistä minuuttia herättyäsi. Tarkista ihmeessä sää, sähköpostit ja tuoreimmat uutiset, mutta tee se vasta noustuasi sängystä.

6. Juo lasi vettä: Päivän aikana pitää juoda useampi lasillinen vettä. Ota varaslähtö ja nauti päivän ensimmäinen lasillinen heti aamusta.

7. Nauti luonnonvaloa: Avaa verhot heti! Aivotkin heräävät ja ymmärtävät, että on aika alkaa toimia, kun ne saavat heti auringonvaloa osakseen.

8. Venyttele: Kevyt venyttely aamun iloksi saa veren kiertämään.

9. Sijaa sänky: Erään tutkimuksen mukaan sänkynsä petaavat ovat onnellisempia. Toisaalta taas on hyvä muistaa, ettei maailma kaadu siihen, jos sänky toisinaan jää petaamatta. Yön aikana muhinut kosteus pääsee haihtumaan, kun silloin tällöin jätät sängyn myös petaamatta.

10. Tee jotain, mitä et haluaisi: Tee jokin lykkäämäsi arkiaskare heti alta pois, vie vaikka roskat. Kun saat sen tehtyä, olokin helpottuu!

Lue myös:

    Uusimmat