1,2 miljoonaa lediä, 160 000 kaiutinta ja 2 miljardia euroa – tällainen on mieletön, Las Vegasiin avattu konserttikupoli

Mieletön kupoli! Onko tässä maailman hienoin konserttisali? 0:55
Katso, miltä konserttikupoli näyttää ulkoa ja sisältä.

Yhdysvalloissa Las Vegasissa on avattu mieletön, maailman suurin pallomainen konserttisali nimeltään Sphere. 

Yli 1,2 miljoonaa jääkiekon kokoista led-lamppua koristaa Las Vegasin uusimman, 2,2 miljardia dollaria (noin 2 miljardia euroa) maksaneen konserttisalin ulkoseinää. Salia kutsutaan viihteen tulevaisuudeksi ja maailman suurimmaksi pallomaiseksi rakennukseksi.

Ledit täyttävät koko 111 metriä korkean ja 157 metriä leveän salin ulkoseinän ja ne valjastetaan näyttämään dynaamisia kuvioita ja videoita. 

Kuvioissa aiotaan hyödyntää sesonkeja: halloweenin aikaan Sphere voi näyttää esimerkiksi kurpitsalta. 

Sosiaalisessa mediassa on jo CNN:n mukaan vitsailtu, että kupoli aiheuttaa liikenneonnettomuuksia, jos autoilijat jäävät ihailemaan upeita kuvioita kupolin ulkoseinustalla.  

Katso pääkuvan videolta, miltä sali näyttää ulkoa ja sisältä. 

160 000 kaiutinta

Myöskään sisätiloissa ei ole säästelty. Sisään mahtuu 18 000 ihmistä. 

Ihmisten korvia huumaavat 160 000 kaiutinta ja silmiä ruokkii 260 miljoonaa videopikseliä. Lähes 80 metrin korkeuteen kohoavilla ja koko salin kiertävillä valtavilla näytöillä voidaan näyttää esimerkiksi esiintyjien kuvia. 

Torstaina salin pääsi korkkaamaan irlantilainen rock-yhtye U2. 

– Suurin osa konserttipaikoista on tehty urheilua varten – ei musiikille tai taiteelle. Tämä rakennettiin mukaansatempaavia kokemuksia varten. Tänne ei voi tulla katsomaan jääkiekko-ottelua, U2:n keulahahmo Bono sanoi Apple Musicin haastattelussa kesällä. 

Lue myös:

    Uusimmat