Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
Julkaistu
Keittiömestari Kari Aihinen neuvoi Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden kahdeksannessa jaksossa, miten nakkikeitosta tehdään suorastaan ylivoimaista. Nakkikeiton salaisuus piilee sulatejuustossa.
Ainekset
- 400 g nakkeja
- 3 rkl voita
- 1 sipuli
- 10 cm purjon valkoista osaa
- 1 palsternakka
- ½ juuriselleri
- 3 porkkanaa
- 5-6 perunaa
- 1 l vettä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- ½ pakettia maustamatonta Koskenlaskijaa
- n. 2 dl säilykemaissia
- kourallinen persiljaa
Valmistusohje
Nakkikeitto valmistuu näin:
- Pilko nakit ja ruskista ne voissa pannulla.
- Kuutioi juurekset ja pilko sipulit sekä purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa kattilassa voissa.
- Lisää kattilaan kiehuva vesi ja mausteet ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Lisää joukkoon paistetut nakit, Koskenlaskija sekä maissit. Silppua joukkoon kourallinen persiljaa.
Katso jakson muut reseptit täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti