Rouhea tomaattikeitto
MTV3 Huomenta Suomen keittiössä viikko alkaa jälleen keitolla, kun Akseli Herlevi valmistaa rouhean tomaattikeiton.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 800 g luumutomaatteja
- 1 iso sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 sardellin fileetä
- 0,5 tl fenkolinsiemeniä
- 0,5 tl chilijauhetta
- 0,5 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl mascarpone-juustoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Leikkaa luumutomaatit lohkoiksi. Mausta hieman suolalla ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat hieman paahtuneet. Kuullota sipulit, sardellifileet ja mausteet oliiviöljyss, kunnes sipulit ja sardelli on läpikuultavaa. Leikkaa uunista tulleet tomaattilohkot veitsellä hienoksi paloiksi. Lisää tomaatit sipuliseoksen joukkoon ja kiehauta. Tarkista suola ja pippuri sekä lisää tarvittaessa tippa vettä joukkoon, jos keitto on liian kuivaa. Tarjoile mascarpone-juuston kera. Raasta halutessasi keiton päälle hieman parmesaania.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto