Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella

kreikkalainen-linssikeitto
Kreikkalainen linssikeitto eli fakes. Liemessä

Liemessä-ruokabloggaaja Jenni Häyrisen kreikkalainen linssikeitto fakes on arkiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan keiton salaisuus on liemi ja sen valmistus.

Ainekset

  • sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 4 laakerinlehteä
  • 3 dl punaisia (tai ruskeita) linssejä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

  1. Kuori sipuli ja porkkanat. Pilko sipuli, porkkanat ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuullota kasviskuutioita reippaassa oliiviöljyssä kattilassa tai padassa 15 minuuttia.
  3. Lisää tomaattipyree, silputtu persilja, mausteet, linssit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Anna porista 20 minuuttia. Ruskeat linssit kestävät hieman pidempääkin keittämistä.
  4. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Mausta linssikeitto lopuksi punaviinietikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!