Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti
Bolognesekastike valmistuu helposti tällä keittiömestari Kari Aihisen ohjeella. Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vantaalaisperhettä kokkaamaan enemmän kasviksista. Bolognesekastikkeeseen voi piilottaa helposti kasviksia!
Ainekset
- 600 g naudan jauhelihaa
- 300 g porkkanaa
- 200 g varsiselleriä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 3 laakerinlehteä
- suolaa
- mustapippuria
- basilikaa
Valmistusohje
Bolognesekastike valmistuu näin:
- Kuori ja pilko porkkanat, juurisellerit, sipulit ja valkosipulit.
- Ruskista jauhelihat kuumalla pannulla muutamassa erässä.
- Kun jauhelihat ovat ruskistuneet, lisää juurekset ja sipulit ja kuullota hetken aikaa.
- Kaada pannulle tomaattimurskat ja mausta laakerinlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.
- Hauduttele kastiketta noin 45 minuuttia. Silppua lopuksi päälle vielä tuoreita basilikanlehtiä.
Katso jakson muut reseptit täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti