Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS1_Lahti_Makkarakeitto
MTV Oy / Ida Kentala

Makkarakeitto on suomalaisen keittiön klassikko! Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten makkarakeitto kannattaa tehdä.

Ainekset

  • 8 kiinteää perunaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 600 g lenkkimakkaraa
  • 1 litra lihalientä
  • 1 litraa vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 kpl kokonaista mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Makkarakeitto valmistuu näin:

Annoksia: 6

  1. Kuori ja paloittele perunat, palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja sipuli. Ruskista juureksia isossa kattilassa ja lisää sitten lihaliemi sekä vesi.
  2. Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla mustapippureilla. Anna kiehua noin 10 min.  Poista kuori makkarasta ja paloittele kuutioiksi. Paista pannulla, jotta makkara saa väriä ja lisää vasta sitten keittoon.
  3. Anna kiehua ja tarkista perunoiden kypsyys. Mausta tarpeen mukaan. Silppua valmiin keiton päälle runsaasti persiljaa.

Paras makkarakeitto – Kari Aihisen vinkit 1:11

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.