Safari-rallissa todistettiin poikkeuksellista näkyä – "Tajunnanräjäyttävää"

Safari-rallissa heti läheltä piti -tilanne: Skoda-kuski vältti täpärästi osuman eläimeen 0:42
Safari-rallissa heti läheltä piti -tilanne: WRC2-luokassa Skodalla ajava Gus Greensmith vältti täpärästi osuman eläimeen

MM-rallikauden kolmannen osakilpailun, Keniassa ajettavan Safari-rallin testierikoiskokeella koettiin jotain poikkeavaa, kun kaikkien pääluokassa ajavien tallien tallipäälliköt istutettiin kartturin paikalle yhden vedon ajaksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kokemus lienee ollut ikimuistoinen kaikille kolmelle, mutta se oli sitä ainakin toista kauttaan Hyundaita johtavalle Cyril Abiteboulille, jolle kerta oli mitä ilmeisimmin ensimmäinen ralliauton kyydissä.

Toyotan Jari-Matti Latvalalla on kokemusta ratin takaa ennätyksellisistä 210 MM-rallista, ja M-Sportin Richard Millener on hänkin ajanut ja toiminut kartturina – olkoonkin, että kumpikaan heistä ei ole koskaan kilpaillut Safari-rallissa.

MM-sarjan sosiaalisessa mediassa jakamalta videolta käy kuitenkin ilmi, että kokeneimmillakin taisi olla jonkinlaista jännitystä ilmassa.

– Sinä menet ensin, koska et ole koskaan ollut autossa! Latvala komentaa Abiteboulia suu makeassa virneessä.

Abiteboul istahtaa Ott Tänakin viereen ja saa elämänsä kyydit.

– Olet elossa, Tänak naurahti pätkän maalissa.

– Tajunnanräjäyttävää, Abiteboul kuvaili.

Latvala, joka toki kilpaili Toyotan Rally1-autolla viime vuonna Suomessa, ihasteli omalla kyytivuorollaan auton toimintaa ja kommentoi kuljettajanaan toimineen Elfyn Evansin ajamista. Adrien Fourmaux'n rinnalle istahtanut Millener puolestaan kannusti kaikkia samaan.

– Kaikkien niiden, joille tämä mahdollisuus tarjoutuu, pitäisi tehdä tämä. Olen niin onnekas, että minä sain tehdä tämän.

MM-sarjan urheilusääntöjä muutettiin tälle kaudelle niin, että kaikkien pääluokan kuljettajien on testi-ek:n yhteydessä oltava pr-mielessä valmiina tarjoamaan kolmannella vedollaan kyyti MM-sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan määrittämälle henkilölle.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat