Näin oppositio kommentoi Vornasen tapausta: Todella järkyttävää ja vaarallista"

Kansanedustaja Vornasen tapauksen tiedot tarkentuivat – mies otti aseen esiin ja ampui maahan 2:24
Katso myös: Kansanedustaja Vornasen tapauksen tiedot tarkentuivat – mies otti aseen esiin ja ampui maahan.

Opposition kansanedustajat pitävät Timo Vornasen (ps.) ampumistapausta järkyttävänä ja poikkeuksellisena. 

SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi sanoi viestipalvelu X:ssä, että uutiset tapahtumista Bar Ihkun edestä ovat erittäin vakavia.

– On erityisen vakava asia, että mediatietojen perusteella kansanedustaja on liikkunut aseen kanssa ja käyttänyt sitä. Suomi ei voi olla yhteiskunta, jossa kuljetaan kaupungilla aseiden kanssa ilman hyväksyttävää syytä, Näkkäläjärvi kirjoitti.

"Toivon, ettei asetta ole tuotu eduskuntaan"

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra kommentoi Timo Vornasen epäiltyä käytöstä todella järkyttäväksi.

– Onko nyt tosiaan niin, että kansanedustaja, kollegani, tuli eduskuntaan aseen kanssa ja sitten lähti baariin ja päätti ammuskella. Vai kävikö hän hakemassa aseen kotoota ja sitten lähti baariin. Kummin päin tahansa, niin todella järkyttävää ja vaarallista käytöstä, hän kirjoitti viestipalvelu X:ssä lauantaina.

Diarra jatkoi toisessa viestissään toivovansa, ettei asetta ole eduskuntaan tuotu.

– Tämän edustajan työhuone on samassa kerroksessa minun työhuoneeni kanssa ja todella todella toivon, että asetta ei ole tuotu eduskuntaan ja siellä pyöritelty. Minulla ei ole mitään ongelmaa ryyppäämisen kanssa, mutta alkoholi ja aseet eivät vaan kuulu yhteen, hän kirjoitti.

Eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan Vornanen ei tuonut asetta säilytykseen eduskunnan turvallisuusosastolle torstaina.

Myös Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan tieto kansanedustaja Timo Vornasen rikosepäilyistä on erittäin järkyttävä, poikkeuksellinen ja vakava uutinen.

Saarikko kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamun haastattelussa. Hän sanoi odottavansa, että poliisi kertoo asiasta lisää.

– Tällainen epäily on aina vakava, mutta tietenkin nyt juuri siksi, että se kohdistuu kansanedustajaan, Saarikko sanoi Ylelle.

Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi Itä-Suomen poliisilaitoksella ja virkanimikkeeltään vanhempi konstaapeli.

Saarikko ei usko, että Vornasen siviiliammatti vaikuttaa tapauksen tutkintaan.

– Luotan siihen, että riippumatta siitä, kenestä kansalaisesta on kysymys, poliisi toimii asianmukaisesti, luotettavasti ja ripeästi. Se on meidän kaikkien yhteinen etu, Saarikko sanoi.

Saarikolta kysyttiin myös, mitä tapahtuu, jos käy ilmi, että Vornanen on liikkunut myös eduskunnassa aseen kanssa. Saarikko ei halunnut kommentoida asiaa, vaan halusi saada lisätietoja tapahtuneesta.

Myös puheenjohtajaehdokkaat kommentoivat

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat, kansanedustajat Tuomas Kettunen ja Antti Kaikkonen kommentoivat Suomenmaa-lehden mukaan Vornasen tapausta puheenjohtajaehdokkaiden tentissä keskustan puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä Vantaalla.

Kettunen ja Kaikkonen pitävät asiaa vakavana.

– Tämä on herättänyt ajatuksia siitä, onko mahdollisuuksia jatkaa kansanedustajana, jos on syytettynä törkeästä pahoinpitelystä ja käyttänyt ampuma-asetta, Kettunen sanoi.

Kaikkonen totesi, että kyse on hyvin vakavista rikoksista, mutta avoimia kysymyksiä on vielä paljon, ja siksi johtopäätösten aika on myöhemmin.

– Aika hurjaa on meno, Kaikkonen arvioi.

Keskustan puoluejohtaja vaihtuu kesällä. Annika Saarikko on ilmoittanut, ettei tavoittele enää jatkoa puheenjohtajana.

Juttua päivitetty 27.4.2024 kello 17.16: lisätty Fatim Diarran ja Mikkel Näkkäläjärven kommentit

 

Lue myös:

    Uusimmat