Pääsiäisen viettoon lähtijä, tankkaa täällä – bensan hinta torstaina kahden euron molemmin puolin

Lakon seurauksena bensa uhkaa loppua asemilta 2:24
Katso myös: MTV Uutiset kävi tiistaina kysymässä tankkaajilta ajatuksia mahdollisesti uhkaavasta polttoainepulasta.

Moni lähtee pääsiäisen viettoon omalla autolla joko tänään kiirastorstaina tai huomenna pitkäperjantaina. Mutta mikäli tankki ei ole ennestään täysi, mistä kustannustietoisen autoilijan kannattaa hakea menomatkan menovesi?

Keräsimme tähän juttuun tuoreimmat hintatiedot polttoaine.net-sivustolta. Juttuun on listattu vain huoltoasemia, joiden hinnat on ilmoitettu tämän tai eilisen päivän aikana. Hinnat ovat E95-bensiinin hintoja, ja ellei toisin ole mainittu, tänään torstaina ilmoitettuja.

Vilkkain liikenne suuntautuu pääkaupunkiseudulta useampaan ilmansuuntaan. Länteen lähtiessä päivän edullisimman hinnan tarjoaa Bembölen St1 Espoossa. Saman 1,936 euron litrahinnan tarjoaa myös Perkkaan Teboil Express Kehä I:n varrella.

Itään Porvoon suuntaan tai pohjoista kohti Nelostielle suuntaavan kannattaa pysähtyä Tattarisuon St1:llä, jonka hinta on tänään 1,927 euroa. Pääkaupunkiseuden halvimman bensan tittelin jakavat 1,924 euron hinnalla vantaalaiset Tammiston Teboil ja Siltamäen Neste.

Nelostietä Lahteen asti jatkamalla säästää hieman lisää, sillä J. Kärkkäisen tuore litrahinta on 1,899 euroa.

Halvimmalla pääsee kolmostietä Tampereen suuntaan ajava, ainakin jos selviää tankkaamatta Hämeenlinnaan asti. Tiiriön St1:n hinta on tänään Suomen halvin, 1,803 euroa. 

Hämeenlinnassa ostajan markkinat

Tampereen seudulla halvin hinta on Turtolan Nesteellä, joka pyytää litrasta 1,921 euroa. Kalevan Neste jää tästä vain sentin 1,922 euron hinnallaan.

Pohjoisessa Oulun lähistöllä halvimman bensan tarjoilee kenties hieman yllättäen Hailuodon Seo (1,870 euroa), joka tuskin on kovin monen matkan varrella. Lähimmäksi pääsevät Kiimingin Teboil Express (1,885 euroa) ja Oulun Välivainion Shell Express (1,889 euroa).

Torstain halvimpien huoltamoiden listaa dominoi Hämeenlinna, josta löytyy kolme halvinta litrahintaa. Yllä mainittu Tiiriön St1 on kärjessä, ja seuraavat sijat menevät sen lähistöllä sijaitseville ABC-asemille. Prisman ABC:n hinta on 1,812 euroa ja Tiiriön ABC:n 1,823 euroa. Näiden jälkeen tuleekin yllättäjä Hailuoto.

Suomen kalleinta E95-bensiiniä myi keskiviikkona Särkisalmen ABC Parikkalassa hintaan 2,084 euroa, ja torstaina toistaiseksi ilmoitettujen hintojen perusteella Naantalin ABC (2,054 euroa)

Muilta suurilta paikkakunnilta ei ollut saatavilla riittävän tuoreita tietoja listauksen tekemiseen.

Juttu päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla kello 17:00.

Lue myös:

    Uusimmat