Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kukkakaalipihvi, batattipyree, paistetut kanttarellit ja appelsiini-tyrni kastike, Pilvin resepti

Julkaistu 23.04.2024 21:17

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Bataattipyree

  • 1 dl vettä
  • 1,5 dl valmista kanalientä (tai kasvislientä, jos annoksen tekee vegenä)
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • Suolaa myllystä
  • 1 bataatti
  • 1 porkkana
  • 1 shalottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 50 g voita

Paistetut kanttarellit

  • 5 dl puhdistettuja kanttarelleja
  • ½ shalottisipuli
  • 30 g Valion voita
  • ½ rkl oreganoa hienonnettuna
  • ½ rkl timjamia hienonnettuna
  • Suolaa myllystä
  • Appelsiini-tyrnikastike
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 dl tyrni-täysmehutiivistettä
  • 1 dl valmista kanalientä
  • Suolaa myllystä
  • 40 g voita

Kukkakaalipihvit

  • 1 kpl oranssi kukkakaali
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 25 g voita
  • 0,5 dl valmista kanalientä
  • Suolaa myllystä

Valmistusohje

BATAATTIPYREE: Laita vesi, kanaliemi ja kerma kattilaan kiehumaan, lisää suola, kuoritut valkosiplin kynnet ja kuorittu shalottisipuli reiluina paloina. Kuori ja paloittele bataatti reilumman kokoisiksi paloiksi ja porkkana noin sentin siivuiksi ja lisää kaikki palat kiehuvaan nesteeseen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaikki kasvikset on kypsiä. Siiviloi liemi talteen ja laita palat blenderiin. Aja soseeksi, lisää voi ja suolaa. Voit lisätä lientä tarvittaessa, jottei pyree jää liian paksuksi.

PAISTETUT KANTTARELLIT: Puhdista ja revi sienet puoliksi, paista kuumalla kuivalla pannulla kunnes sienien kosteus on haihtunut. Lisää voi pannulle ja paista sienet rapsakoiksi. Lisää viipaloitu shalottisipuli ja hienonnetut yrtit pannulle paiston loppuvaiheessa.

APPELSIINI-TYRNIKASTIKE: Kaada mehut ja kanaliemi pannulle, lisää suola. Keitä kastiketta kasaan, kunnes se sakenee ja sitä on noin 1 dl jäljellä. Sekoittele kastiketta välillä reunoilta keskelle, että kastikkeen väri säilyy. Kun kastike on redusoitunut lisää voi pannulle ja sekoita kastikkeeseen.

KUKKAKAALIPIHVIT: Laita voi ja halkaistu valkosipulin kynsi pannulle kuumenemaan. Leikkaa kukkakaali pihveiksi, paista pannulla voissa miedolla lämmöllä. Kaada kanaliemi pannulle ja anna keittyä pois, mausta suolalla.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Laita pyree lautaselle kahteen kekoon, vedä lusikalla vastasuuntiin. Asettele sienet pyresiipien väliin ja kukkakaalipihvi nojaamaan sienikekoon. Tiputtele kastiketippoja kukkakaalin päälle ja tee kastikkeella kolme viivaa annoksesta lautasen reunaa kohti, koristele vinegrette porkkanoilla, ananaskirsikalla ja samettikukan terälehdillä. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti