Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoviinissä haudutettu sitruunainen kana - helppo herkku

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 13.06.2013 22:18

Yksiä surkeimpia syitä välttää ruoanlaittoa ovat ajanpuute ja osaamattomuus. Aina ei tietenkään ihan oikeasti ehdi, mutta varsin usein tartutaan toisten tekemään ruokaan turhan automaattisesti. Taitoakaan ei moneen ruokaan liiemmin tarvita.

Meillä oli yhtenä iltana mökillä luvassa paikkojen ehostamista ja remontoimista. Ruoanlaitolle ei näyttänyt löytyvän aikaa. Olin ostanut broilerin rintaleikkeitä ja kun kaapista löytyi kaikenlaista muutakin, laitoimme padan porisemaan.  Ruoka valmistui kuin itsekseen samalla kun porasimme ties mitä seiniin. Puolivälissä rupeamaa laitoimme riisit kiehumaan. Kattilat pöytään ja illallinen oli katettu. Työaikaa kului leikkuulaudan ja lieden äärellä alle vartti.

Valkoviinissä haudutettua sitruunaista kanaa

4 hengelle

4 broilerin rintaleikettä tai koipea

5 dl valkoviiniä

0,5 dl valkoviinietikkaa

1 luomusitruuna siivuina

2 porkkanaa, siivutettuna

1 keskikokoinen sipuli, ohuina siivuina

1 sellerinvarsi, siivutettuna

3 laakerinlehteä

10 mustapippuria

30 g voita

suolaa

pippuria

Laita ainekset pataan ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna hautua hiljalleen tunnin verran. Käännä kanoja välillä. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, laita kansi päälle tai lisää viiniä. Tarjoile, kun liha on pehmeää ja kypsää. Maista lientä ja mausta mieleiseksi. Lisukkeeksi sopii esim. riisi.

VINKKI! Voit myös paistaa kanoihin ensin kauniin pinnan, ottaaa ne pois, kuullottaa kasviksia ja jatkaa sitten ohjeen mukaan. Se toki tuplaa työmäärän.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäPorsaankylkeä vietnamilaisittainPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA(Vähän niin kuin) Stroganoff
broilerihelppokanapatareseptisitruunavalkoviini

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana