Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Välimerellinen fenkolipiiras

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 17.06.2014 19:00

Suolaisen ja makean liitto on yksi ruokamaailman parhaita. Löysin erinomaisen sellaisen edustajan huhtikuun Glorian ruokaviini -lehdestä. Välimerellinen fenkolipiiras on paljon pizzan oloinen, mutta raikkaampi, kevyempi ja vieläpä gluteeniton. Pohja onnistuu varmasti tavallisena pizzapohjanakin, mutta ohjeen mukaisesti gluteenittomista jauhoista tehtynä se osui kerralla maaliin.

Karamellisoidun fenkolin aromia vahvennetaan aniksella ja tasapainotetaan ranskankermalla, vuohenjuustolla ja pecorinolla. Yrteistä lähtee mahtavaa vivahdetta ja kirsikkatomaateista mehevyyttä. Toimii läpi vuoden! Yliveto piknikillä! Vielä tarpeeton lisähuudahdus tämän erinomaisuudesta! 

Välimerellinen fenkolipiiras

2 piirasta

Pohja

4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

25 g tuorehiivaa

2 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl aniksensiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

Täyte

2 fenkolia, ohuina suikaleina

3 rkl voita

3 rkl hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

1 dl ranskankermaa

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

50 g vuodenjuustoa, ohuina viipaleina (tai revittyinä nykeröinä)

6 kirsikkatomaattia, puolitettuina

roseepippuria

0,5 luomusitruunan kuori, raastettuna

4 rkl pecorinolastuja

Lisäksi

2 tl tuoretta rosmariinia

0,5 tl kuivattua oreganoa

(+ mielen mukaan tuoreita yrttejä ja rucolaa)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan jauhot, suola ja anis. Lorauta sekaan öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja kohota 30 min. Tee sillä välin täyte. Sulata voi pannulla ja sekoita hunaja sekaan. Lisää mukaan fenkolisuikaleita pannun tilan mukaan ja karamellisoi niitä erissä 10-12 min.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikina ohueksi leivinpaperin päällä. Siirrä pohjat leivinpaperin päällä uunipelleille. Levitä 1 rkl oliiviöljyä kummallekin pohjalle. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla. Levitä se molemmille piiraspohjille. Asettele pohjille vuohenjuusto ja kirsikkatomaattipuolikkaat. Kaavi sekaan tasaisesti fenkoliseosta. Ripottele päälle roseepippuria, sitruunankuoriraaste sekä pecorinolastut. Paista piiraita uunissa 15-20 min. kunnes ne saavat väriä ja näyttävät syötävän hyviltä. Ripottele lopuksi pinnalle yrttejä. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteelläSabich - israelilainen katuruokaleipä munakoisolla ja kananmunallaViime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – vielä ehtii!Reuben Stromboli - supermaukas pizzarullaGluteeniton kasvisburgeri manteliaiolillaSalsaava kasvispiirakka
fenkoligluteenitonkasvisruokapiirakkapiirasresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved