Välimerellinen fenkolipiiras

MTV Oy, All rights reserved

Suolaisen ja makean liitto on yksi ruokamaailman parhaita. Löysin erinomaisen sellaisen edustajan huhtikuun Glorian ruokaviini -lehdestä. Välimerellinen fenkolipiiras on paljon pizzan oloinen, mutta raikkaampi, kevyempi ja vieläpä gluteeniton. Pohja onnistuu varmasti tavallisena pizzapohjanakin, mutta ohjeen mukaisesti gluteenittomista jauhoista tehtynä se osui kerralla maaliin.

Karamellisoidun fenkolin aromia vahvennetaan aniksella ja tasapainotetaan ranskankermalla, vuohenjuustolla ja pecorinolla. Yrteistä lähtee mahtavaa vivahdetta ja kirsikkatomaateista mehevyyttä. Toimii läpi vuoden! Yliveto piknikillä! Vielä tarpeeton lisähuudahdus tämän erinomaisuudesta! 

Välimerellinen fenkolipiiras

2 piirasta

Pohja

4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

25 g tuorehiivaa

2 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl aniksensiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

Täyte

2 fenkolia, ohuina suikaleina

3 rkl voita

3 rkl hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

1 dl ranskankermaa

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

50 g vuodenjuustoa, ohuina viipaleina (tai revittyinä nykeröinä)

6 kirsikkatomaattia, puolitettuina

roseepippuria

0,5 luomusitruunan kuori, raastettuna

4 rkl pecorinolastuja

Lisäksi

2 tl tuoretta rosmariinia

0,5 tl kuivattua oreganoa

(+ mielen mukaan tuoreita yrttejä ja rucolaa)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan jauhot, suola ja anis. Lorauta sekaan öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja kohota 30 min. Tee sillä välin täyte. Sulata voi pannulla ja sekoita hunaja sekaan. Lisää mukaan fenkolisuikaleita pannun tilan mukaan ja karamellisoi niitä erissä 10-12 min.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikina ohueksi leivinpaperin päällä. Siirrä pohjat leivinpaperin päällä uunipelleille. Levitä 1 rkl oliiviöljyä kummallekin pohjalle. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla. Levitä se molemmille piiraspohjille. Asettele pohjille vuohenjuusto ja kirsikkatomaattipuolikkaat. Kaavi sekaan tasaisesti fenkoliseosta. Ripottele päälle roseepippuria, sitruunankuoriraaste sekä pecorinolastut. Paista piiraita uunissa 15-20 min. kunnes ne saavat väriä ja näyttävät syötävän hyviltä. Ripottele lopuksi pinnalle yrttejä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!