Tzatziki - kesän suosikkisoosini

MTV Oy, All rights reserved

Rakastan kolmea soossia. Aiolia, hummusta ja tzatzikia. Voisin syödä jokaista vaikka joka päivä. Raikkain niistä on tzatziki, jota ilman ei kesäistä kreikkalaista ateriaa voi syödä. Se toimii vaikka minkä kanssa ja on kaiken lisäksi terveellistä. Lihan, kalan, kanan, leivän, salaatin, sipsien… On käsittämätöntä, miten harvoin sitä silti teen. Täytyy yrittää tsempata.  Tällä kertaa se mehevöitti naanleipään käärittyä karitsa-gyrosta

Kurkun kuori ei ole sinällään hyvää, mutta tykkään pitää sen mukana erityisesti näköä antamassa. Lisäksi pidän siitä tzatzikissa raastettuna. Hienoksi silputtuna se antaa rakennetta, mutta tykkään soosista enemmän mössönä.

Tzatziki

1 kurkku

250 turkkilaista jogurttia

2 valkosipulinkynttä, murskattuna

puolen sitruunan mehu (tai 2 rkl punaviinietikkaa)

1 rkl oliiviöljyä

tuoretta tilliä ja/tai minttua

suolaa

pippuria

Halkaise kurkku ja kaavi kostea keskiosa lusikalla pois. Raasta kurkku, mausta hiukan suolalla ja laita valumaan lävikköön 10 minuutiksi. Purista lopussa kurkkuraaste mahdollisimman kuivaksi. Sekoita se jogurtin, sitruunamehun ja valkosipulimurskan kanssa. Anna vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia. Ripottele päälle yrttejä ja pyöräytä pinnalle hiukan oliiviöljyä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!