Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskaa, simpukoita ja chorizoa - helppo, nopea ja juhlava

Julkaistu 27.01.2019 18:40

Miten hyvin helppo ja nopea ruoka voikin olla näin juhlava?

Joskus upean ruoan yksinkertaisuus yllättää isosti. On tietty selvää, että kun lautasella on skrei-turskaa, chorizoa ja sydänsimpukoita, ei maku huono voi ollakaan. Mahtavat raaka-aineet eivät kummemmin muuta tarvitsekaan. Vähän kuin paella, mutta ilman riisiä.

Skrei-turskaan eli vaellusturskaan törmää kalatiskillä harvemmin, joten voit käyttää tässä mitä tahansa vaalealihaista kalaa. Sydänsimpukatkin voit vaihtaa sinisimpukoihin, mikä lisää makua, mutta vähentää hienostuneisuutta (ja kauppalaskua).

HUOM! Muistathan huuhtoa ja koputella simpukat. Ne, jotka eivät sulje kuortaan, heitä pois. Ja kun ruoka on valmis, heitä avautumattomat simpukat pois.

Muista myös Sivumaun Facebook, Instagram ja Twitter!

Turskaa, simpukoita ja chorizoa
4 hlölle
4 turskafileetä (tai muuta vaalealihaista kalaa)
100 g chorizoa, ohuina siivuina tai pieninä paloina
40 sydänsimpukkaa (tai 20 sinisimpukkaa)
10 kirsikkatomaattia, puolitettuna
12 cl valkoviiniä
kourallinen lehtipersiljaa, hienonnettuna
isohko nokare voita 0,5 dl oliiviöljyä suolaa mustapippuria




Ota iso, kannellinen paistinpannu. Mausta kalan pinta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu keskilämmölle ja lorauta oliiviöljyä pohjalle. Lisää chorizopalat ja anna rasvan sulaa niistä hetken aikaa. Siirrä chorizo pannun sivuun ja laita turskapalat pannulle nahkapuoli pannua vasten. Paista pari minuuttia.
Lisää simpukat, kirsikkatomaattipuoliskot ja valkoviini. Peitä kannella ja anna kiehua 2-3 minuuttia. Nosta kala ja avautuneet simpukat lautasille. Kuumenna pannua kuumaksi ja sekoita mukaan persilja ja voi. Kun voi on sulanut, annostele lautasille loput avautuneet simpukat sekä kastiketta ja chorizopaloja kalan kylkeen. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaSydänsimpukat papujen ja fenkolin keraMarsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenHelppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapataChorizoa ja hummusta – helppoa ja herkullistaSinisimpukoita chorizon ja harissan kera
turskakalaruokareseptichorizosimpukatsydänsimpukat

Tuoreimmat aiheesta

turska
  • 02.09.201819:08
    kalaruoka

    Turskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpolla

  • 20.08.201720:48
    kalapihvi

    Kahden kalan pihvit

  • 29.03.201620:26
    Japani

    Kalaa japanilaisen peston ja salaatin kera

  • 22.01.201519:00
    kala

    Perjantaikalaa punasikurin, papujen ja sitruunavinegretin kanssa

  • 09.12.201420:18
    filotaikina

    Kalaa ja kasviksia filotaikinakäärössä