Mainos
Mainos

Turskaa, simpukoita ja chorizoa - helppo, nopea ja juhlava

Miten hyvin helppo ja nopea ruoka voikin olla näin juhlava?

Joskus upean ruoan yksinkertaisuus yllättää isosti. On tietty selvää, että kun lautasella on skrei-turskaa, chorizoa ja sydänsimpukoita, ei maku huono voi ollakaan. Mahtavat raaka-aineet eivät kummemmin muuta tarvitsekaan. Vähän kuin paella, mutta ilman riisiä.

Skrei-turskaan eli vaellusturskaan törmää kalatiskillä harvemmin, joten voit käyttää tässä mitä tahansa vaalealihaista kalaa. Sydänsimpukatkin voit vaihtaa sinisimpukoihin, mikä lisää makua, mutta vähentää hienostuneisuutta (ja kauppalaskua).

HUOM! Muistathan huuhtoa ja koputella simpukat. Ne, jotka eivät sulje kuortaan, heitä pois. Ja kun ruoka on valmis, heitä avautumattomat simpukat pois.

Muista myös Sivumaun Facebook, Instagram ja Twitter!

Turskaa, simpukoita ja chorizoa
4 hlölle
4 turskafileetä (tai muuta vaalealihaista kalaa)
100 g chorizoa, ohuina siivuina tai pieninä paloina
40 sydänsimpukkaa (tai 20 sinisimpukkaa)
10 kirsikkatomaattia, puolitettuna
12 cl valkoviiniä
kourallinen lehtipersiljaa, hienonnettuna
isohko nokare voita
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Ota iso, kannellinen paistinpannu. Mausta kalan pinta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu keskilämmölle ja lorauta oliiviöljyä pohjalle. Lisää chorizopalat ja anna rasvan sulaa niistä hetken aikaa. Siirrä chorizo pannun sivuun ja laita turskapalat pannulle nahkapuoli pannua vasten. Paista pari minuuttia.
Lisää simpukat, kirsikkatomaattipuoliskot ja valkoviini. Peitä kannella ja anna kiehua 2-3 minuuttia. Nosta kala ja avautuneet simpukat lautasille. Kuumenna pannua kuumaksi ja sekoita mukaan persilja ja voi. Kun voi on sulanut, annostele lautasille loput avautuneet simpukat sekä kastiketta ja chorizopaloja kalan kylkeen. Tarjoile.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja