Texmex-viikko: Oluessa haudutettu ja riivitty karitsanpotka tacon väliin
Texmex-viikko muuttui viikoiksi. On hienoa huomata, kuinka pienestä kunnon maut ovat lopulta kiinni. Tai no, siis itsetehdystä ruoasta. Tähän mennessä on saatu aikaiseksi tortillat, mangosalsa, guacamole sekä chilinen lihahöystö. Jotta fiesta olisi täydellinen, täytyy tacojen väliin löytyä vaihtoehtoinen täyte. Oluessa haudutettu ja riivitty lampaan tai karitsan potka antaa tuhtia ja syvää makua hedelmäisille ja chilisille lisukkeille. Ja on kaiken lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Haudutusaika toki on pitkähkö, mutta sinä aikana voi kaivaa rauhassa sombreroja esiin. Ja tehdä tortillat ja soosit.
Nappasin ohjeen aiemminkin (vastikkeetta) mainostamastani Jonas Crambyn kirjasta Texmex alusta alkaen. Reseptiä voi muokata helposti mielensä mukaan. Mieleinen mausteseos pintaan, ruskistetaan liha ja laitetaan olueen hautumaan.
Oluessa haudutetut karitsanpotkat
4-8 annosta riippuen muista täytteistä
2 karitsanpotkaa tai 1 lampaanpotka
3 rkl chilijauhetta
3 rkl juustokuminaa
1 rkl korianterinsiemeniä, jauhettuna
2 tl kanelia
suolaa maun mukaan
66 cl tummaa olutta
4 rkl siideriviinietikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
öljyä paistamiseen
Sekoita kuivat aineet keskenään ja hiero seos lihan pintaan. Kuumenna iso, uunin kestävä kattila liedellä. Lorauta pohjalle hiukan öljyä ja paista liha kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Laske lämpöä ja lisää tomaattipyree, siideriviinietikka ja olut. Laita kansi päälle ja hauduta n. 4 h tai kunnes liha alkaa irrota nostamalla luusta ja hajota säikeiksi nyppimällä. Ota liha pois kattilasta ja keitä lientä kokoon. Riivi liha säikeiksi haarukalla tai sormin. Kostuta sitä hiukan liemellä, josta voi käyttää loput dippinä tai taco-soosina. http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2014/01/photo-47-1024x979.jpg
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan