Tiesitkö, että perunoista saa tehtyä helposti piirakkapohjan?
Oletko jo kuullut lyttyperunapiirakasta? Kalayhdistys Pro Kala ry suosittelee tätä somessa villinnyttä piirakkaa uudenvuoden juhlapöytään.
Lue myös: Sipsipussin avaamiseen on olemassa kikka, jota moni ei ole hoksannut
Rasvaton ja jauhoton pohja
Lyttyperunapiirakan pohjaan ei tule lainkaan jauhoja tai rasvaa, vaan se tehdään lytistetyistä kypsistä perunoista.
– Piiraan täytteeseen tulee maukasta juustoa, ja sen päälle laitetaan reilusti kylmäsavustettua kirjolohta, kapriksia ja tilliä. Uudenvuoden kunniaksi piiras aateloida mädillä, jolloin se on todella juhlavaa tarjottavaa, kalayhdistyksestä vinkataan.
Piiraan voi halutessaan myös leikata valmiiksi annospaloiksi ja tarjoilla alkuruokana.
Kupliva juomasuositus
Uutenavuotena kalaisan lyttyperunapiirakan kaverina maistuu tietysti kupliva.

