Sain syksyllä testattavaksi Bosch Serie 8 -uunin. Pohdin pitkään, otanko tarjouksen vastaan, koska olin tyytyväinen vanhaankin uuniini. Kun tutustuin laitteen ominaisuuksiin tarkemmin, halusin ilman muuta päästä kokeilemaan sitä. Oli hiukan hassua, että bloggaajaporukka roudattiin vuosi sitten Kööpenhaminaan tutustumaan samaiseen uuniin, mutta en tullut edes koskeneeksi tuolloin siihen. Nyt uunia on testattu monipuolisesti 4 kk ja on aika kertoa kokemuksia. Yllättävän moni lukija on niitä tänä aikana jopa kaivannut, kun olen hihkunut uusien kikkakolmosten löytymisestä Facebookissa.
[embed]https://youtu.be/1BDw6LePh6Q[/embed]
No mikä tässä uunissa tuntui niin ihmeelliseltä? Huoh, mistähän aloittaisin? Itselleni merkityksellisimmät asiat olivat uunin, mikroaaltouunin ja höyryuunin yhdistelmä. Olimme eläneet ilman mikroa jo 5,5 vuotta emmekä olleet kaivanneet sitä kertaakaan. Kun se on mahdollista olla olemassa ilman laskutilan vientiä, toivotin sen tervetulleeksi mielenkiinnolla.
TOIMINTOJA KUIN PIENESSÄ KYLÄSSÄ. Se, mikä tuli iloisena yllätyksenä, olivat em. toimintojen yhdistelmät ja uskomattoman monimuotoiset käyttötavat. Esim. kiertoilmagrillaus paistaa kanan kauttaaltaan kypsäksi. Höyrytoimintoa olemme käyttäneet yllättävän paljon. Mielessä kun olivat lähinnä aasialaishenkinen kalan tai nyytin kypsennys. En tajunnut, että sen avulla saa leipään täydellisen rapsakan kuoren (grahampatonkiresepti) enkä sitä, että se elvyttää käsittämättömän hyvin pari päivää vanhan leivän. Mikro tekisi leivästä sitkeän, uuni kuivan, mutta höyryn avulla se palautuu ”kuolleista” loistavasti. Höyryllä voi nopeuttaa taikinan kohoamista tuplavauhtiin. Ja sillä sai lämmitettyä aivan törkyhyvät hodarisämpylät ilman kuivuutta tai sitkeyttä.





