Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydelliset ranskalaiset perunat

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.05.2015 13:07

Ranskalaiset perunat ovat yllättävän haastava ruokalaji valmistaa. Siis mikäli ei kaada niitä pakastepussista uunipellille. Olen tehnyt ranuja perunan pilkkomisesta lähtien monta kertaa, mutta kertaakaan en ole saanut niistä superhyviä. Aavistelin, että kyse on vain laiskuudestani, mikä piti paikkansa. Saadessani arvostelukappaleen Tomi Björckin uudesta Huippukokin kotiruokaa 2 -kirjasta, huomasin, että mies kypsentää perunat neljään otteeseen. Ei se lopulta niin suuri urakka ollut, kuin olin pelännyt. Lopputulos palkitsi. Näin ne pitää tehdä.

VINKKI! Hifistelyyn käytä frittaukseen ankan- tai hanhenrasvaa. Semihifiin maapähkinäöljyä. Hyvää tulee rypsi- ja auringonkukkaöljylläkin. Vältä palmuöljyä, koska eettisyys. 

MTV Oy, All rights reserved

Ranskalaiset perunat

6 keskikokoista kiinteää perunaa

Suolavesi:

1 l vettä

1/2 dl merisuolaa

1 l ruokaöljyä uppopaistoon

suolaa

1. Pese ja kuori perunat (itse en kuorinut). Leikkaa ranskalaisten muotoon.

2. Keitä ranskikset suolavedessä napakoiksi. Ne ovat sopivia, kun saat juuri ja juuri haarukan potun läpi. Valuta perunoita talouspaperin päällä.

3. Friteeraa kattilassa ensin 140-asteisessa öljyssä neljän minuutin ajan. Valuta talouspaperin päällä.

4. Friteeraa vielä 160 asteisessa öljyssä 2 minuuttia. Valuta.

5. Friteeraa vielä kahden minuutin ajan 180-asteisessa öljyssä. Valuta huolella. Mausta suolalla.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaRanskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäTörkeän hyvä ja helppo tapa tehdä paistetut perunat – tämän jälkeen et enää tee niitä muulla tavallaFilet-OMG-Fish -kalaburgeriKiireisen ihmisen perunaresepti – tätä kannattaa kokeilla
friteerausfrittiperunapikaruokaranskalaisetranskalaiset perunatsormiruoka

Tuoreimmat aiheesta

friteeraus
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 22.10.201716:43
    kana

    Hasselbackan kana - hauska ja mehevä

  • 26.07.201720:12
    fritti

    Frittitaikina kasviksille

  • 20.07.201614:32
    afrikkalainen ruoka

    Kanaa senegalilaisittain - osa 1 - Kelewele-kana

  • 23.08.201520:46
    broileri

    Buffalo Wings - parhaat jenkkisiivet kotikonstein

  • 21.07.201520:00
    burrito

    Chimichanga - uppopaistettu burrito