Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinihomejuusto-balsamisipuliburgeri

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 31.07.2013 20:44

Tämän kesän eräs tavoitteistani oli syventyä burgereiden sieluun ja löytää parhaat askeleet kohti täydellistä nautintoa. Muutaman burgerin (1, 2)olen jo tehnyt, mutta pari seikkaa alkoivat tulla vastaan. Oman lihamyllyn puuttuminen ja vaimon kyllästyminen aiheeseen. :) 

MTV Oy, All rights reserved

LIHAN JAUHAMISESTA. Lihamyllyhän ei paljoa maksa ja se on ollut ostoslistalla jo kolmisen vuotta, mutta haluaisin tutustua tarjontaan kunnolla ennen ostopäätöstä. Iskeäkö KitchenAidin koneeseen jatko-osa kiinni vai ostaako ihan tavallinen käsipeli? Saa vinkkailla. Lihamyllyn pointti on siinä, että voisi kokeilla erilaisia sekoitussuhteita ruhonosista. Onnistunee varmaan myös kauppahallin lihakauppiaan avulla, mutta haluaisin hoitaa homman itse ja etsiä vinkkejä lihoista jenkkikokkien arkistoista.

Mikäli olen jotain jo oppinut, niin mehukkaan burgeripihvin salaisuus on siinä, että lihaa ei liiemmin käsitellä saati prässätä. Kevyesti muotoillaan pihvi kasaan ja paistetaan/grillataan. Ostin tätä varten jauhettua chuck rollia, joka on mainio ruhonosa burgeripihviin.

ONNISTUNUT TÄHDERUOKA. Keräsin yhteen kaikkea, mitä kaapista löytyi ja yllättäen sain kokoon yhdistelmän, jonka tiesin olevan hyvä. Se osoittautui kuitenkin erinomaiseksi. Tummanpuhuva burgeri, jossa pääroolia näyttelevät suolainen sinihomejuusto, tummasävyinen, balsamietikassa karamellisoitu punasipuli sekä makean happama kurkkurelissi. Mahtavat makuparit! Kun sekaan laitetaan vielä tähteinä olleet pekoniviipaleet, oli tyylipuhdas, tummasävytteinen burgeri valmis. Olennainen vinkki burgerin työstämiseen on myös se, ettei yritä tunkea sisään kaikkea, mitä kaapista löytyy, vaan yritää löytää toisilleen sopivia makupareja. Esim. tuore tomaatti olisi tässä yhteydessä pilannut makua paljon, vaikka useimmiten loistava lisä burgerissä onkin.

Vaimon sanoin: "Jos nää burgerit olis aina tällaisia, voisit tehdä enemmänkin."

PS. Muistathan, että Sivumaku toimii myös Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

Sinihomejuustoburgeri

ruisjauhoja sisältävä sämpylöitä

chuck roll -pihvejä

Peltola Blue -juustoa (tai muuta sinihomejuustoa)

balsamicossa karamellisoitua punasipulia (ohje alla)

paistettua pekonia

kurkkurelissiä (resepti vaimon blogissa)

salaattia (laitoin itse punaista baby leaf -salaattia)

suolaa

pippuria

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista tai grillaa ne mediumiksi. Aseta juustosiivu pihvin päälle ja anna hiukan lämmetä ja pehmetä pinnalle. Laita sämpylät hetkeksi grilliin tai pannulle. Kokoa burgeri ja nauti.

Balsamicossa karamellisoitu punasipuli

2 punasipulia, siivutettuna

1 rkl oliiviöljyä

3/4 dl balsamiviinietikkaa

suolaa

pippuria

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta sille oliiviölyä. Lisää punasipulisiivut ja kuullotahetki. Lorauta mukaan balsamico. Laske lämpöä miedolle ja anna hautua, kunnes neste alkaa loppua. Mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Lisää aiheesta:

Lahmacun-vegeburgeriKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaPunajuuriburgeri punajuurihummuksella ja piparjuurikermallaSitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukasLohiburgeri avokadolla
balsamicoburgerihampurilainenkotiburgerireseptisinihomejuustosipuli