Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

Laadukas, grillattu liha ei kastiketta kaipaa, mutta joskus vaihtelu virkistää. Tässä hurjan simppeli ja herkullinen olutkastike, joka toimii niin naudan, possun kuin kanankin kylkeen makkaraa unohtamatta.

Olut toimii hienosti ruoanlaitossa muutenkin kuin kokin lasissa. Grillasin itse Black Angus -härän entrecotea ja lihan vetäytyessä tein tämän nopean soosin.

PS. Tsekkaa myös muut reseptit, joissa käytetään olutta!

Sinappinen olutkastike
3-4 hlölle
pieni loraus kasviöljyä
1 salottisipuli, hienonnettuna
2,5 dl lager-olutta
1 rkl kokojyväsinappia
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Lorauta pienen kattilan pohjalle hiukan öljyä. Kuullota sipulia pari minuuttia keskilämmöllä. Kaada sekaan olut. Kiehauta ja anna keittyä hiukan kasaan muutaman minuutin ajan. Sekoita mukaan sinappi. Laske lämpö matalalle ja sekoita mukaan voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja säädä mieleiseksi. Tarjoile lihan kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.