Reuben Sandwich – jenkkien bistroklassikko

Reuben Sandwich
MTV

Reuben Sandwich tulisi olla pubiruokasuosikki myös Suomessa. Sen tulisi olla myös lounassuosikki. Bistrosuosikki. Yöpalasuosikki. Aamiaissuosikki. Aina on hyvä hetki Reuben Sandwichille.  

Tunnustetaan heti, en edes tehnyt Reuben Sandwichia. Tein Rachel Sandwichin, koska käytin lihana pastramia. Reuben Sandwich on rapsakka leipä, jonka väliin tulee tuhti annos suolalihaa, hapankaalia, emmentalia tai gruyeria sekä kaiken kruunaava loraus hitusen säpäkkää majoneesi-ketsuppipohjaista Russian dressingia.

Tämän sänkkärin vahvuus piilee paitsi upean runsaassa makumaailmassa, myös sen monikäyttöisyydessä. Leivän kylkeen sopii täydellisesti kuppi kahvia, tuoppi olutta tai lasi kevyttä punaviiniä tai runsasta, mutta ei tammista valkoviiniä.

Reuben Sandwichissa käytetty leipä on ruisleipää, mutta ei perinteistä suomalaista versiota. Kauppaan tulleet rukiiset paahtoleivät ajavat hyvin asiaa. Rapsakkakuorisessa maalaisleivässä en tykkää kuoren kovuudesta, joka tekee syömisestä työläämpää. Lisukkeeksi sopii ranskalaiset perunat tai vaikka sipsit. Itse frittasin höysteeksi maa-artisokkasipsejä.

HUOM! Reuben Sandwichin ei kuulu olla kevyt. Täytteen määrät ovat isohkoja, älä pihistele.

PS. Tsekkaa myös muut leipäohjeet

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

Reuben Sandwich

4 hlölle

8 viipaletta rukiista paahtoleipää
iso nokare voita huoneenlämpöisenä
8 isoa siivua emmentalia tai gruyerea
500 g suolalihaa tai pastramia
4 dl hapankaalia, valutettuna
Russian dressing (resepti alla, tee se ensin)

Voitele leipäsiivut toiselta puolelta voilla. Voitele toiset puolet Russian Dressingilla. Laita 4 leipäviipaletta voipuoli alaspäin ja laita kunkin päälle 2 juustoviipaletta. Lisää päälle 1 dl hapankaalia ja reilu 100 g lihaa. Aseta päälle toinen leipäviipale voi puoli ylöspäin.

Kuumenna paistinpannu ja paista leivät molemmilta puolilta kauniin kullanruskeiksi ja rapsakoiksi, noin 10 min ajan. Paina leipää nippuun paistaessa (mutta ei liialla voimalla, kuten itse vähän tein). Tarjoile heti.

Russian Dressing:

1 dl majoneesia (resepti
0,5 dl ketsuppia
1 rkl salottisipulia hienonnettuna
1 rkl piparjuuriraastetta
0,25-0,5 tl Worcestershire-kastiketta
1-2 tl Tabascoa tai vastaavaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja säädä maku mieleiseksi Worcestershire-kastikkeella, Tabascolla ja suolalla sekä pippurilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.