Reuben Sandwich tulisi olla pubiruokasuosikki myös Suomessa. Sen tulisi olla myös lounassuosikki. Bistrosuosikki. Yöpalasuosikki. Aamiaissuosikki. Aina on hyvä hetki Reuben Sandwichille.
Tunnustetaan heti, en edes tehnyt Reuben Sandwichia. Tein Rachel Sandwichin, koska käytin lihana pastramia. Reuben Sandwich on rapsakka leipä, jonka väliin tulee tuhti annos suolalihaa, hapankaalia, emmentalia tai gruyeria sekä kaiken kruunaava loraus hitusen säpäkkää majoneesi-ketsuppipohjaista Russian dressingia.
Tämän sänkkärin vahvuus piilee paitsi upean runsaassa makumaailmassa, myös sen monikäyttöisyydessä. Leivän kylkeen sopii täydellisesti kuppi kahvia, tuoppi olutta tai lasi kevyttä punaviiniä tai runsasta, mutta ei tammista valkoviiniä.
Reuben Sandwichissa käytetty leipä on ruisleipää, mutta ei perinteistä suomalaista versiota. Kauppaan tulleet rukiiset paahtoleivät ajavat hyvin asiaa. Rapsakkakuorisessa maalaisleivässä en tykkää kuoren kovuudesta, joka tekee syömisestä työläämpää. Lisukkeeksi sopii ranskalaiset perunat tai vaikka sipsit. Itse frittasin höysteeksi maa-artisokkasipsejä.
HUOM! Reuben Sandwichin ei kuulu olla kevyt. Täytteen määrät ovat isohkoja, älä pihistele.
PS. Tsekkaa myös muut leipäohjeet!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja