Siirtolapuutarhassamme vietettiin Ravintolapäivänä ravintola- ja pihakirppistapahtumaa. Olin ajatellut, etten ehdi koko päivään osallistua oman vintage-/romupisnekseni takia. Mutta kuinkas sitten kävikään ja voitin Facebookissa eräästä raflapäivän ravintolasta illallisen kahdelle. Kuulin heti vinoilua ruokabloggarin "säkästä". Oli miten oli, menimme nautiskelemaan puhtaina, onnen siivittäminä pulmusina italialaista kotiruokaillallista.
Italialaista kotiruokaa Boot Kulma Bistrossa
Boot Kulma Bistro avasi ovensa päiväksi tamperelaiseen korttelikapakkaan, Kuppila Kulmaan. Paikan fiilis yllätti heti sisäänastuessa. Ruokasaliksi muuttunut pubi oli likimain täynnä hyvin erilaisia asiakkaita. Iloisen rento puheensorina täytti paikan ja keittiöstä kannettiin ohitsemme huumaavan tuoksuisia ja ns. aidon italialaisen näköisiä annoksia. Odotimme tovin ja ihmettelimme, miten systeemi pelaa ja mihin voi ilmoittautua voittajana. Lopulta ystävällinen tarjoilija tuli toivottamaan tervetulleeksi ja ohjasi "salin puolelle". Emme olleet ehtineet edes tsekata, mitä rafla tarjoaa ja seurasimme vain, mitä eteemme tuotiin. Menun hinnaksi kuulimme 30 euroa sisältäen lasin viiniä.
Alkuruoaksi oli täytettyä munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Juuri sellaista kotiruokaa, jota teemme paljon itsekin, mutta millaista ei suomalaisissa ravintoloissa ole mahdollista saada. Annos oli yksiä italialaisimpia, mitä olen Suomessa nauttinut. Miksi suomalaiset kokit eivät tee tällaista? Ei siitä voi olla pitämättä. Väliruoaksi oli tarjolla kahta erilaista pastaa. Tomaattisella makkarakastikkeella sekä kulotetusta vehnästä tehtyä pastaa tomaattikastikkeella. Hämmennyin. Vehnäpeltoa oli kulotettu ja jäljelle jääneet jyvät jauhettu jauhoiksi. Väri oli luonnollisesti harmahtava ja maussa mukava määrä savuisuutta. Erinomaisia pastoja, vaikkakin hitusen ylikypsiä. Pasta on suomalaisten raflojen perisynti ja siinä vertailussa molemmat pärjäsivät loistavasti. Kotoisan makuisia. Kuin Italiassa. Pääruoaksi oli tarjolla kalaa ja kanaa. Tässä mentiin metsään. Lohi oli meille suolanrakastajillekin turhan ötäkkää. Paneroitu kanafile ei ole hyvä valinta etukäteen kokattuna. Kuorrute oli ehtinyt mennä muhjuiseksi ja liha rutikuivaksi. Olisi ollut varmasti hyvää tuoreeltaan. Jälkkäriksi tarjoiltu tiramisu oli sangen persoonallisen makuinen. Hyvin kahvinen ja mukana jokin pistävä maku. Ei huono, mutta ei suosikkikaan. Omenapiirakka toimi höyryävänä mukavasti. Ei hirmu persoonallinen, mutta jätti hyvän maun päätteeksi suuhun.









