Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan resepti

MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

POROTATAKI

  • 1 kpl poronsisäfilettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rklTonin reduktio
  • 5 kpl Tonin tomaatteja
  • 1 tl Tonin kuivattua kurpitsaa raastettuna
  • 1 rkl miriniä
  • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä

MARINOITU KELTUAINEN

  • 2 kpl kananmunankeltuaista
  • 2 rkl savusoijaa
  • 2 rkl miriniä

KAALISALAATTI

  • 1 pieni punakaali
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl miriniä

PAISTETUT HERKKUSIENET

  • 4 kpl pieniä ruskeita herkkusieniä
  • suolaa maun mukaan

PIKKELÖIDYTSHIMEJISIEMENET

  • 1 shimejisieni
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl miriniä
  • 2 kpl kafferlimen lehteä
  • ½ fingerlime

RIISI

  • 2 dl riisiä
  • 2,4 dl vettä
  • 1 tl kojilientä (ohravesi)
  • 1 tl Tonin mustaherukkaöljyä
  • 10 cm kombua

Valmistusohje

POROTATAKI: Poista mahdolliset kalvot poron sisäfileestä. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla ja paista väri nopeasti kuumalla pannulla jokaiselle pinnalle. Nosta filee jäähtymään. Sekoita pienessä muovipussissa kaikki marinadin aineet ja lisää jäähtynyt sisäfile pussiin. Sulje pussi mahdollisimman ilmatiiviisti, ja laita liha jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi juuri ennen tarjoilua.

MARINOITU KELTUAINEN: Laita kokonaiset keltuaiset pieneen astiaan, ja lisää joukkoon soija sekä mirini. Huolehdi, että keltuaiset peittyvät kevyesti nesteeseen. Anna maustua jääkaapissa tunti.

KAALISALAATTI: Raasta punakaali pieneksi. Lisää kaikki aineet kulhoon ja mausta vähintään tunti.

PAISTETUT HERKKUSIENET: Siivuta herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla niin kauan, kunnes niistä on haihtunut mahdollisimman paljon vettä pois. Nosta pannulta ja mausta suolalla.

PIKKELÖIDYTSHIMEJISIEMENET: Leikkaa sieni paljoiksi ja paista nopeasti kuivalla pannulla. Laita sienet jäähtymään kulhoon. Lisää kaikki aineet kulhoon ja anna maustua noin tunti.

RIISI: Mittaa riisi kulhoon ja huuhtele vedellä huolellisesti kolme kertaa. Valuta ylijäävä vesi hyvin pois ja kaada puhdistettu riisi Donabeen. Lisää donabeen vesi, kojiliemi ja musteherukkaöljy. Anna riisin ja veden seisoa noin 30 minuutin ajan kannen alla. Laita donabeen liekki ja odota että vesi kiehuu. Kun vesi kiehuu, anna kiehua pienellä liekillä noin 10 minuutin ajan. Nosta liekin päältä pois, ja anna hautua kannen alla noin 5 minuutin ajan. Nosta kansi, ja sekoita kevyesti ja anna vielä levätä kannen alla yhden minuutin ajan. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Riisiä, marinoituja merirapuja kastikkeella ja pikkelöityä retikkaa, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Japanilainen ateria, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti