Porsaankyljykset sinappisella viinirypälekastikkeella

Porsaankyljys on possun parhaita ja aliarvostetuimpia osia, minkä hyvä puoli on sen edullisuus. Tässä ohjeessa se saa monisävyistä makua viinirypäleistä ja dijon-sinapista. Nopea, helppo ja hauska ruoka!

Porsaankyljykset sinappisella viinirypälekastikkeella
4 hlölle
4 kpl 1,5-2,5 sentin paksuista porsaankyljystä
vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
iso kourallinen viinirypäleitä, halkaistuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
1 tl tummaa sokeria
1 rkl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne kevyesti vehnäjauhoissa, ravista ylimääräiset jauhot pois.
Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle ja lorauta pohjalle öljyä. Ruskista kyljyksiä pari minuuttia per puoli ja nosta ne syrjään folion alle.
Lisää pannulle sipulisilppu ja puolikkaat viinirypäleet ja kuullota pari minuuttia. Lisää viini ja anna porista melkein loppuun. Lisää kanaliemi ja sokeri ja anna porista puolilleen.
Lisää pannulle kyljykset ja hauduttele niitä pari minuuttia voidellen pintaa kastikkeella. Nosta kyljykset lautasille ja vispaa kastikkeeseen mukaan dijon-sinappi. Nostele kyljysten päälle viinirypäleitä ja lorauta pinnalle kastiketta. Tarjoa. Lisukkeeksi sopii riisi, risotto, salaatti tai vaikka pottumuusi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.