Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 kpl kesäperunoita
  • 2 portobellosientä
  • ¼ savoijinkaali
  • 1 raparperinvarsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl shampanjaviinietikkaa
  • ½ rkl dijon-sinappia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 4 isoa kantarellia
  • ½ keltasipuli
  • ½ dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • suolaa

Valmistusohje

Pese perunat, viipaloi ne n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Kuumenna laakea pannu ja lisää pohjalle öljyä niin, että pohja peittyy. Aseta perunaviipaleet pannuun leikkuupinta alaspäin ja paista korkealla lämmöllä välillä käännellen, kunnes pinnat ovat ruskistuneet. Madalla lämpö keskilämmölle ja jätä perunat paistumaan 30 minuutiksi, kääntele välillä. 

Silppua sipuli ja kantarellit. Kuumenna pieni pannu ja lisää kantarellit kuivalle pannulle, lisää sipuli ja 50 g voita, kun kantarelleista on kosteus haihtunut. Paista n. 10 minuuttia ja lisää kerma ja suola. Jätä hautumaan, sekoita välillä. 

Kuori raparperin varret ja suikaloi ne, sekä kaali ohuiksi, n. 5 cm pitkiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa. Valmista vinegretti sekoittamalla pienessä kulhossa keskenään rypsiöljy, viinietikka, sitruunanmehu, sinappi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. 

Kuumenna iso paistinpannu ja aseta portobellot kuivalle pannulle lakin pintapuoli ylöspäin. Paahda kunnes pinta kuivuu, lisää pannulle 100 g voita ja paista sieniä käännellen, kunnes ovat kauttaaltaan kypsät. Mausta suoalla.

Sekoita vinegretti kaalin ja raparperin joukkoon ja sekoita. Asettele lautaselle portobellon lakki, perunaviipaleet ja kaali-raparperislaw ja päälle kantarellimuhennos. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kananfilettä, Nean reseptiMasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan reseptiMasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefLeivontaKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti