Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana

sivumaku-pollo-alla-diavola
MTV

Pollo alla Diavolan nimi, kanaa paholaisen tapaan, vie ajatuksen helposti tuliseen kanaan. Nimi tulee kuitenkin liekeistä, joissa broileri grillataan. Chiliäkin löytyy, ei siinä.

Kokonaisena kypsennetty broileri on yksiä aliarvostetuimpia raaka-aineita maassa, jossa vedetään maailman eniten hunajamarinoituja broilerifileitä. Oma lempiosani on ilman muuta koipi, josta löytyy makua reippaasti rintafilettä enemmän. Eniten pidän kuitenkin siitä, että lautasella on useampaa broilerin osaa, joita voi samalla vertailla.

Pollo alla Diavola perhostetaan eli leikataan broileri halki, maustetaan ja grillataan. Leikkaako selkä- vai rintapuolelta auki, on makuasia.

Makujippo nro 1 on voin ja mausteiden ujuttaminen nahan vällin. Tekee nahkasta rapsakan ja maut imeytyvät paremmin lihaan.

Kokonaista broileria näkee harvakseltaan tuoreena, mutta pakasteena niitä löytyy aina ainakin isommista marketeista. Luomuna ja tavallisena, joskus myös maissikanana. Pakasteesta otettuna täytyy kokkailu lykätä seuraavaan päivään, jotta tipu ehtii sulaa.

Kirjoitin reseptin suurpiirteisenä, koska broilerin koko määrittää mittasuhteita.

HUOM! Kannattaa ottaa mukaan lihalämpömittari. Kun broileri on paksuimmasta kohdasta 70°C, on liha kypsää.

PS. Mikäli lihaa tulee yli yhden aterian tarpeen, on ratkaisu tulossa seuraavaksi blogiin. Lisäksi kokonaisesta broilerista TÄYTYY tehdä kanaliemi, jonka voi myös pakastaa, mikäli ei tule tarpeita lähipäivinä.

PPS. Tsekkaa myös muut kanareseptit!   

Pollo alla Diavola

Ainekset:

1 kokonainen broileri

voita

yrttejä (esim. rosmariini, timjami, oregano)

chiliä (tuoreena tai hiutaleina, maun mukaan, voi myös korvata erilaisilla pippureilla)

suolaa

mustapippuria

Laita grilli (tai grillivastukset vähän myöhemmin) kuumenemaan.

Halkaise broileri selkä- tai rintapuolelta ”perhoseksi”.

Ota nökäre voita sormiin ja työnnä ne broilerin nahan alle kauttaaltaan, jotta voita levittyy kaikkialle lihaan. Levitä hienonnettuja yrttejä sekä suolaa ja pippuria ja chiliä broilerin nahan sisälle kauttaaltaan. Ripottele pinnalle vielä kauttaaltaan chiliä ja suolaa.

Kun grillissä on hiillos kuumana, laita lintu nahkapuoli alaspäin paahtumaan. Anna kypsyä n. 175 asteessa n. 30 min. Käännä ja anna paahtua vielä 10-15 min tai kunnes sisälämpötila paksuimmassa kohdassa on 70°C. Ota grillistä ja leikkaa palasiksi ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!