Jos et ole vielä uskaltanut kokkailla thai-ruokaa, tästä on turvallista aloittaa. Jos thai-ruoka on jo tuttua, tämä ruoka uppoaa varmasti. Siinä on kaikki thai-keittiön olennaiset elementit ja makuja voi säätää helposti.
Voi niitä aikoja! Voi niitä aikoja, kun ensi kertaa otti ja ottaa uuden maan keittiön ensi kertaa käsittelyyn. Tämä kokkailujeni alkuinnostuksen resepti taisi olla alunperin Jamie Oliverin käsialaa, joten autenttisen thai-jutun saa kyseenalaistaa. Tämä on kuitenkin resepti, jossa käytetään kaikkia thai-keittiön kulmakiviä: limeä, chiliä, kalakastiketta, soijaa, inkivääriä, korianteria ja minttua. Ne olivat taannoin eksoottinen kombo. Olinhan vielä muutama vuosi ennen ensikokkausta, 90-luvulla, ihmetellyt Uudenmaankadun Ysibaarissa kanakorianteri-annoksessa, mitä se anteri on.
PS. Tsekkaa myös muut kaukoaasialaiset reseptit! Ja muista, että päivän ruoka- ja muut seikkailut näkee parhaiten Facebookissa, Instagramin Storiesissa ja Twitterissä.
Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä 300 g nuudeleita (riisinuudelit paras vaihtoehto) 200 g porsaan tai kanan jauhelihaa 150 g katkarapuja 2 tl viismaustetta 1 punasipuli ohueksi suikaloituna 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 limen mehu 0,5 limen raastettu kuori peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, raastettuna 2 rkl kalakastiketta 1-2 tuoretta chiliä suikaloituna 1-2 kourallista paahdettuja cashew- tai maapähkinöitä 1 puska korianteria 1 puska minttua 2 rkl soijaa kasviöljyä (pähkinäöljy parasta)
