Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin
Jos et ole vielä uskaltanut kokkailla thai-ruokaa, tästä on turvallista aloittaa. Jos thai-ruoka on jo tuttua, tämä ruoka uppoaa varmasti. Siinä on kaikki thai-keittiön olennaiset elementit ja makuja voi säätää helposti.
Voi niitä aikoja! Voi niitä aikoja, kun ensi kertaa otti ja ottaa uuden maan keittiön ensi kertaa käsittelyyn. Tämä kokkailujeni alkuinnostuksen resepti taisi olla alunperin Jamie Oliverin käsialaa, joten autenttisen thai-jutun saa kyseenalaistaa. Tämä on kuitenkin resepti, jossa käytetään kaikkia thai-keittiön kulmakiviä: limeä, chiliä, kalakastiketta, soijaa, inkivääriä, korianteria ja minttua. Ne olivat taannoin eksoottinen kombo. Olinhan vielä muutama vuosi ennen ensikokkausta, 90-luvulla, ihmetellyt Uudenmaankadun Ysibaarissa kanakorianteri-annoksessa, mitä se anteri on.
PS. Tsekkaa myös muut kaukoaasialaiset reseptit! Ja muista, että päivän ruoka- ja muut seikkailut näkee parhaiten Facebookissa, Instagramin Storiesissa ja Twitterissä.
Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä
4 hlölle
300 g nuudeleita (riisinuudelit paras vaihtoehto)
200 g porsaan tai kanan jauhelihaa
150 g katkarapuja
2 tl viismaustetta
1 punasipuli ohueksi suikaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 limen mehu
0,5 limen raastettu kuori
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, raastettuna
2 rkl kalakastiketta
1-2 tuoretta chiliä suikaloituna
1-2 kourallista paahdettuja cashew- tai maapähkinöitä
1 puska korianteria
1 puska minttua
2 rkl soijaa
kasviöljyä (pähkinäöljy parasta)
Liota tai keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannu, lorauta hiukan öljyä ja paista jauheliha. Mausta sitä viismausteella. Lisää sipuli, inkivääri, chili, limeraaste ja valkosipuli. Paista nopeasti. Lisää katkikset ja nuudelit, paista ja kääntele pikku hetki. Lisää kalakastike, limenmehu ja yrtit. Pyörittele kaikki sekaisin ja lorauta soijaa mukaan. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka