Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nasi Goreng - helppo ja nopea Indonesian kansallisruoka

Julkaistu 07.02.2019 21:24

Nasi Goreng on Indonesian epävirallinen kansallisruoka, joka tarkoittaa käännettynä paistettua riisiä. Helppo ja nopea ruoka, jota voi säädellä maun ja jääkaapin tarjonnan mukaan moneen muotoon.

Tässä versiossa käytetään lihan asemassa katkarapuja. Ne voi korvata possulla, kanalla tai vaikka naudalla, miksei jopa kalalla. CNN-kanavan äänestyksessä maailman parhaista ruokalajeista Nasi Goreng tuli kakkoseksi heti toisen indonesialaisruoan, Rendangin, jälkeen.

Perinteisesti Nasi Gorengia on tarjoiltu Indonesiassa aamiaiseksi illalliselta jääneestä riisistä. Meikäläisittäin olisi aika villi kokemus, jota kieltämättä kutkuttaisi kokeilla. Vaikkapa sunnuntaiaamuna villin lauantain jälkeen. Nasi Gorengin taustoista löytyy paljon tietoa Wikipediasta.

VEGAANIVINKKI! Korvaa katkarapu marinoidulla ja paistetulla tofulla tai tempehillä. Lisää siivut lopussa annoksen päälle. (Voi hyvinkin olla parempaa kuin katkaravuilla.)

Nasi Goreng
4 hlölle
350 g riisiä
1 iso sipuli, ohueksi viipaloituna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
200 g katkarapuja
350 g pitkäjyväistä riisiä
2 rkl Sambal Oelek -chilitahnaa
2 rkl Ketjap Manis -makeaa soijaa
1 rkl japanilaista soijaa
rypsiöljyä

Viimeistelyyn:
1/2 kurkku, ohuina siivuina
3 kevätsipulia, siivutettuna
1 limen mehu
(Sambal oelekia, jos haluaa vielä tulisempaa)

Keitä ensin riisi kevyesti suolatussa vedessä. Riisi saa jäähtyä täysin ja voi olla keitetty jo edellisenä iltana, kunhan on ollut yön jääkaapissa.

Lorauta reippaasti öljyä isolle paistinpannulle ja lämmitä se keskilämmölle. Laita mukaan sipulisiivut ja paista muutama minuutti niin kauan, että alkavat ruskistua. Sammuta liesi ja anna sipulin vielä ruskistua, mutta älä anna palaa. Nosta sipulit valumaan talouspaperin päälle.

Laita kuumenevalle pannulle tomaattipyreetä ja valkosipulia. Kypsennä pari minuuttia. Lisää mukaan sulatetut ja kuivatut katkaravut. Kypsennä minuutti pari. Lisää riisi, Sambal Oelek, Ketjap Manis sekä soija ja sekoita ainekset kunnolla keskenään. Anna paistua koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on lämmintä.

Annostele lautasille ja lorauta päälle limemehua ja ripottele päälle kevätsipulia ja ruskean rapeaksi paistettua sipulia. Asettele päälle kurkkusiivuja.

Lisää aiheesta:

Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäBokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisiPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiKana Tikka Masala - nopea versio
reseptiindonesialainenriisikatkarapu

Tuoreimmat aiheesta

resepti
  • 17.12.201910:53
    äyriäiset

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    lammasresepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka

  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle