Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla

Julkaistu 17.10.2018 19:45

Herkullinen intialainen ruoka, jolle makua antaa parsakaali-pinaattikastike ja rakennetta intialainen paneer-juusto.

Innostuin huomatessani perus marketissa paneer-juustoa. Tavallisesti siihen törmään vain etnisissä kaupoissa, mutta tänä vuonna Arla lanseerasi paneerin Suomessa. Voisihan sitä tehdä itsekin, mutta se nostaa ruoantekoprosessia ja siihen kuluvaa aikaa melkoisesti. Tällöin maitoa kiehutetaan hapon, esim. sitruunamehun kanssa sekoittaen, jolloin maito muuttuu kokkareiseksi ja nesteeksi jää maidon hera. Seos valutetaan harson läpi ja harsoon jäävä kiinteä osa jäähdytetään ja prässätään juustoksi. Sen helpommaksi ei juuston tekeminen mene, mutta onhan se hitusen työlästä silti.

Pohjoisintialainen ja pakistanilainen paneer on maultaan hyvin mieto ja rakenteeltaan hitusen hauras, vähän kuin feta, mutta hiukan pehmeämpi. Sitä voi käyttää lihan sijasta vaikka missä ja fetan sijasta esim. salaateissa.

Saag Paneer on maailmanmaineeseen noussut herkku Intian ja Pakistanin rajalla sijaitsevalta Punjabin alueelta. Lyhyesti selitettynä se pinaattinen juustoruoka kastikkeella. Tein pinaattikastikkeesta runsaamman lisäämällä siihen parsakaalia. Mahtavan mieto, mutta maukas kasvisruoka! Nautitaan perinteisesti naan-leivän kanssa, mutta lisäsin annokseen myös pitkäjyväistä riisiä. Herkku aiheutti sen verran (ki)innostusta Facebookissa, että päätin rustailla reseptin tänne.

VINKKI! Pinaatista ja parsakaalista tulee parasta höyryttämällä, mutta voit myös ryöpätä pinaatin nopeasti kiehuvassa vedessä ja keittää parsakaalin pehmeäksi. Paistaessa väri ja ravintoaineet kärsivät eniten. Homma hoitunee tarpeeksi hyvin myös pakastetulla pinaatilla. Olen yhä kolmen vuoden jälkeenkin innoissani Boschin , jolla höyrytys sujui todella helposti.


superuunistani

Saag Paneer
3-4 hlölle
400 g parsakaalia
300 g tuoretta pinaattia
2 rkl kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka
1 sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
hitusen tuoretta chiliä, hienonnettuna
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa, jauhettuna
0,5 tl kurkumaa
suolaa
mustapippuria
200 g paneer-juustoa, kuutioituna

naan-leipää (resepti)
pitkäjyväistä riisiä, esim. basmati

Laita riisi keittymään taustalle pakkauksen ohjeen mukaan (jos pikariisiä, niin vähän myöhemmin). Paista myös naan-leipä.
Höyrytä parsakaali ja pinaatti pehmeäksi (katso ylempää vinkit muihin kypsennystapoihin). Soseuta ne.
Laita isolle paistinpannulle hiukan öljyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota muutama minuutti. Lisää mausteet ja anna kypsentyä vielä pari minuuttia. Lisää sekaan parsakaali-pinaattipyree. Anna poreilla maltilla muutama minuutti.
Kastikkeen hautuessa kuumenna toinen paistinpannu, lorauta pohjalle hiukan öljyä ja paista paneer-palat kauniin kullankeltaisiksi. Sekoita se pinaatti-parsakaalikastikkeeseen. Tarjoile vastapaistetun naan-leivän ja riisin kera.

Lisää aiheesta:

Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Paella seitan-chorizolla ja katkaravuillaPorsaankylkeä vietnamilaisittainKana Tikka Masala - nopea versio
intialainenreseptipaneersaagkasvisruokapinaattiparsakaalijuustovegevegeruoka

Tuoreimmat aiheesta

intialainen
  • 20.11.201909:45
    äyriäiset

    Hapanimelän tulinen katkarapucurry

  • 03.06.201912:49
    leivonta

    Intialainen pav-sämpylä – katuruoan kera tai sellaisenaan

  • 31.05.201909:47
    resepti

    Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruoka

  • 18.01.201719:32
    resepti

    Kana Tikka Masala - nopea versio

  • 08.01.201719:41
    kana

    Kana vindaloo - poppaa intialaista