Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Munakoiso-kesäkurpitsalasagne ja paprikapesto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.09.2012 08:26

Lasagne tarkoittaa useimmille jauhelihaa, valkoista kastiketta ja lasagnelevyjä. Sen voi tehdä kuitenkin likimain mistä vain. Kasvisversiolle ei vannoutunut lihansyöjäkään varmasti nyrpistä nenäänsä maistettuaan. Onpa yksi kasvislasagne vauhdittanut oman parisuhteenikin muodostumista.

Tässä jälleen yksi tapa hyödyntää kesäkurpitsasatoa. Munakoisolla ja kesäkurpitsalla täytetty lasagne on tuhti, mutta kevyellä tavalla. Paprikapesto antaa kokonaisuuteen oivaa lisävivahdetta. Perusidea on syntynyt mainiosta Marko Koskisen Passione-kirjasta, mutta olen muokannut jossain määrin ainesosasuhteita ja lisännyt makua. Kannattaa tehdä paprikapesto ensin, koska siinä käytetään uunin grillivastuksia.

PS. Muista äänestää suosikkiruokablogiasi Glorian Blog Awardseilla!

Munakoiso-kesäkurpitsalasagnea paprikapestolla

6 hlölle 2 munakoisoa

2 keskikokoista kesäkurpitsaa tai 3 pientä

lasagnelevyjä

2 dl raastettua parmesaania

kourallinen revittyjä basilikanlehtiä

2 mozzarella-palloa

1 annos béchamel-kastiketta

1 annos tomaattikastiketta (ohje alla)

suolaa

mustapippuria

Ripottele suolaa munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna itkettyä 2o min. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pyyhi neste ja suola pinnalta pois. Paista hetki kuumalla pannulla tai laita puoleksi tunniksi 200-asteiseen uuniin (paistaminen on rasvaisempi, mutta parempi). Ota esiin vuoka ja lado kerroksittain munakoisoa, kesäkurpitsaa, lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, béchamel-kastiketta, parmesaania ja basilikaa. Lado päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja mozzarellaa. Laita uuniin 35-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut herkullista väriä. Anna vetäytyä muutama minuutti ja nauti.

Béchamel-kastike

70 g voita

1 dl vehnäjauhoja

7 dl täysmaitoa

suolaa

valkopippuria

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna niiden hetki kypsentyä. Kaada maito hiljalleen sekaan koko ajan sekoittaen (ettei tule klönttejä). Kypsytä kastiketta 20 min. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Tomaattikastike 

400 g tomaattimurskaa

oliiviöljyä

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1 rkl hunajaa

ripaus chilirouhetta

2-3 timjaminoksaa, lehdet nypittyinä

3 rkl basilikanlehtiä, hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Kuumenna pannu tai kattila. Lorauta hiukan oliiviöljyä. Kuullota hetki sipulia ja valkosipulia. Kippaa mukaan tomaattimurska, chili, hunaja, suolaa ja pippuria. Hauduta puolisen tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Sekoita mukaan basilika ja timjami.

Paprikapesto

2 punaista paprikaa

2 rkl parmesaania

2 rkl pinjansiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Halkaise paprikat. Grillaa niitä grillivastusten alla, kunnes ne ovat liki kokonaan mustia. Ota ne uunista ja laita muovipussiin höyrystymään. Näin saat kuorittua ne helpommin. Kuori paprikat. Soseuta ne. Lisää joukkoon parmesaania ja pinjansiemeniä ja soseuta. Kaada mukaan oliiviöljyä ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

MTV Oy, All rights reservedKäy äänestämässä! 

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaColcannon – irlantilainen perunamuusiLahmacun-vegeburgeriVoinen salviarisotto limelläPerunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineilleSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla
kasvisruokakesäkurpitsalasagnemunakoisoapaprikapaprikapestopesto

Tuoreimmat aiheesta

kasvisruoka
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 06.09.201910:26
    kaali

    Colcannon – irlantilainen perunamuusi

  • 20.03.201915:00
    vegeburgeri

    Lahmacun-vegeburgeri

  • 15.01.201920:50
    risotto

    Voinen salviarisotto limellä

  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille