Lasagne tarkoittaa useimmille jauhelihaa, valkoista kastiketta ja lasagnelevyjä. Sen voi tehdä kuitenkin likimain mistä vain. Kasvisversiolle ei vannoutunut lihansyöjäkään varmasti nyrpistä nenäänsä maistettuaan. Onpa yksi kasvislasagne vauhdittanut oman parisuhteenikin muodostumista.
Tässä jälleen yksi tapa hyödyntää kesäkurpitsasatoa. Munakoisolla ja kesäkurpitsalla täytetty lasagne on tuhti, mutta kevyellä tavalla. Paprikapesto antaa kokonaisuuteen oivaa lisävivahdetta. Perusidea on syntynyt mainiosta Marko Koskisen Passione-kirjasta, mutta olen muokannut jossain määrin ainesosasuhteita ja lisännyt makua. Kannattaa tehdä paprikapesto ensin, koska siinä käytetään uunin grillivastuksia.
PS. Muista äänestää suosikkiruokablogiasi Glorian Blog Awardseilla!
Munakoiso-kesäkurpitsalasagnea paprikapestolla
6 hlölle 2 munakoisoa
2 keskikokoista kesäkurpitsaa tai 3 pientä