Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

Marsala-kana
Marsala-kanaMTV
Julkaistu 28.11.2019 09:40

MTV LIFESTYLE

Marsala-kana tulisi olla jokaisen suomalaisen tuntema ruokalaji. Yksinkertainen, nopea ja maultaan mukavan lempeä ja aistikas olematta silti ”eksoottinen”. Sen tekee puolessa tunnissa.

Toki viinin - saati makean viinin - käyttö ruoanlaitossa on suomalaisessa kokkaamisessa hivenen kynnystä nostava seikka. Mutta tämän ruokalajin kohdalla Alko teki fiksun päätöksen tiputtamalla pullokoon 0,75 dl:stä puolikkaaseen, jolloin Marsala-pullon saa alle 9 euron (ja puolet jää vielä kokille tai jälkkäriksi).

Marsala-kana on lohturuokaa parhaimmillaan italialaisella otteella. Paistat ohueksi nuijitut ja leivitetyt broilerifileet ja viimeistelet ne marsala-liemessä herkkusienten kera.

Tarjoilen itse tämän pastan tai risoton jälkeen italialaisittain secondina, mutta höysteeksi samalle lautaselle toimii niin pasta, riisi, peruna kuin salaattikin.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

Marsala-kana

4 hlölle


4 broilerin rintafileetä, nuijittuna ohueksi
200 g herkkusieniä, ohueksi viipaloituina
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl marsala-viiniä
1 dl kanalientä
50 g voita
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Mausta nuijitut broilerifileet suolalla ja pippurilla. Pyöritä fileet kevyesti jauhoissa ja ravistele turha jauho pois. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lorauta öljyä pohjalle. Paista fileet kullankeltaisiksi. Nosta fileet lautaselle ja peitä kelmulla.

Laita sieniviipaleet kuumalle pannulle ja paista niistä kosteus pois, molemmilta puolilta. Lisää mukaan voi ja sipulisilppu. Kuullota pari minuuttia. Kaada sekaan marsala ja kanaliemi. Kiehauta. Laita mukaan broilerifileet ja anna kerätä makua minuutin.

Nosta fileet lautasille ja laita niiden päälle sieniä ja kastiketta sekä viimeistele lehtipersiljalla.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuItalialainen, tomaattinen kanapata valkopavuillaPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen kera(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstä
Marsala-kanakanabroileriitalialainenMarsalaklassiko

Tuoreimmat aiheesta

Marsala-kana
  • 27.06.201820:44
    lihapulla

    Lihapullat osa 25: Marsala-kanapullat

  • 20.03.201215:46
    klassikko

    Pikaruokaa: Marsala-kana