Marsala-kana tulisi olla jokaisen suomalaisen tuntema ruokalaji. Yksinkertainen, nopea ja maultaan mukavan lempeä ja aistikas olematta silti ”eksoottinen”. Sen tekee puolessa tunnissa.
Toki viinin - saati makean viinin - käyttö ruoanlaitossa on suomalaisessa kokkaamisessa hivenen kynnystä nostava seikka. Mutta tämän ruokalajin kohdalla Alko teki fiksun päätöksen tiputtamalla pullokoon 0,75 dl:stä puolikkaaseen, jolloin Marsala-pullon saa alle 9 euron (ja puolet jää vielä kokille tai jälkkäriksi).
Marsala-kana on lohturuokaa parhaimmillaan italialaisella otteella. Paistat ohueksi nuijitut ja leivitetyt broilerifileet ja viimeistelet ne marsala-liemessä herkkusienten kera.
Tarjoilen itse tämän pastan tai risoton jälkeen italialaisittain secondina, mutta höysteeksi samalle lautaselle toimii niin pasta, riisi, peruna kuin salaattikin.
PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja Twitterissä.
Marsala-kana
4 hlölle
