Lihapullat osa 16 - vietnamilaiset possuvartaat chilisoosilla

MTV Oy, All rights reserved

Lihapullareseptejä on kertynyt blogiin jo melkoinen määrä. Tämänkertainen versio levittää pallerot Vietnamiin ja ensimmäistä kertaa pullat isketään vartaisiin ja grillataan. Yhtä hyvää tietty perinteisestikin paistamalla. Mahtava herkku illanistujaisiin, aasialaiseen pitopöytään, oluen kera hiukopalaksi tai ihan arkipäivällistä kruunaamaan. Parhaimmillaan makean chilikastikkeen kera. Itse nautin ohessa myös japanilaisia kanavartaita kera. Niistä ehkä myöhemmin.

HUOM! Tsekkaa myös muut lihapullareseptit.

Vietnamilaiset lihapullavartaat

800 g porsaan jauhelihaa

2 punaista chiliä, hienonnettuna

peukalonpään pituinen pätkä inkivääriä, raastettuna

2 kevätsipulia, hienonnettuna

5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

0,5 dl fish saucea

1 rkl hunajaa

auringonkukka- tai rypsiöljyä

bambuvartaita

Vaivaa ainekset öljyä lukuunottamatta kunnolla sekaisin kulhossa. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi. Voi olla yön yli.

Ennen paistamista laita bambuvartaat likoamaan veteen tunniksi, jotta ne eivät palaisi grillissä. Pannulla paistettaessa ei tarvitse liottaa.

Pyöritä taikinasta pieniä, samankokoisia pullia. Pujota pullat tasaisesti vartaisiin.

Kuumenna grilli tai pannu. Jos grillaat, sivele pullavartaat öljyllä. Jos paistat pannulla, lorauta sille hiukan öljyä. Grillaa ja paista kypsiksi välillä käännellen. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.

Chilikastike

300 g punaisia melko tulisia chilejä

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

2 rkl fish saucea

2 rkl muscavado-sokeria

2 rkl riisiviinietikkaa

pieni loraus auringonkukka- tai rypsiöljyä

Surauta chilit, valkosipuli ja sipuli tehosekoittimella haluttuun karkeuteen tai sileäksi asti (tai sitten pilko pirun pieneksi). Kuumenna pannu ja lorauta hiukan öljyä pohjalle. Lisää chili-sipuliseos pannulle ja kuullota minuutin verran. Lisää loput ainekset ja laske lämpöä. Anna hiljalleen hautua 20 minuuttia ja sekoita välillä, jotta sokeri ei paakkuunnu tai pala pohjaan. Maista ja mausta tarvittaessa tulisempaan suuntaan tai pyöristä hiukan sokerilla. Jos kaipaa suolaa, lisää fish saucea. Jos muuten ytyä, niin riisiviinietikkaa. Tarjoile possupullavartaiden kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat