Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhatacot ja tomaattisalsa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 19.06.2016 18:04

Perjantai on meillä aina kalapäivä ja kun uusi tortillaprässi huuteli korkkaamistaan, oli luonteva illallisvalinta kuhatacot. Erinomaiset niistä tulikin itsetehdyllä salsalla ja nopealla marinadilla. Kaiken tekee varsin nopsaan ja lopputulos saa kaupan tuotteet näyttämään halvoilta jäljitelmiltä.

MTV Oy, All rights reserved

KUHATACOT

4 hlölle

500 g kuhafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)

1 limen mehu

1 tl chilijauhetta

1 tl savupaprikajauhetta

1 jalapeno

muutama korianterioksa hienonnettuna

0,5 dl kasviöljyä

salsaa (resepti alla)

tortilloja (resepti)

Tacon höysteeksi myös esim.

mieleistä chilikastiketta

creme fraichea

korianteria

punasipulia

kevätsipulia

Sekoita ainekset keskenään ja kaada kalan päälle. Anna marinoitua 20 min. Tee sillä välin salsa. Grillaa tai paista kala kypsäksi (ei ylikypsäksi). Aseta kalaa tortillan päälle ja lisää mukaan salsaa ja muita höysteitä ja iske kiinni.

Tomaattisalsa

2 rkl kasviöljyä

4 isoa kypsää tomaattia, palasteltuna

1 punasipuli, hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 chiliä oman maun ja saatavuuden mukaan, esim. jalapeno, hienonnettuna

1 rkl chipotle-kastiketta (kaupan kamaa)

1 rkl oreganoa

muutama korianterioksa hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Kuumenna pannu tai kattila keskilämmölle. Lorauta pohjalle kasviöljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutti. Lisää mukaan tomaatit ja chilit ja anna poreilla hiljakseen 20 min. Lisää loput ainesosat ja anna hautua vielä 10 min. Tarkista maku.

Lisää aiheesta:

Hapanimelän tulinen katkarapucurry9 x salsaresepti – tacoon, burgeriin, pihville, dippaukseenKalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunallaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäKala-taco chipotle-limemajoneesillaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
kalakalaruokakalatacokaturuokakuhameksikolainensalsa
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
taco
texmex
tomaattisalsa
tortilla

Tuoreimmat aiheesta

kala
  • 21.10.201914:46
    resepti

    Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata

  • 30.08.201915:17
    kalaruoka

    Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella

  • 29.04.201912:54
    majoneesi

    Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla

  • 02.09.201819:08
    kalaruoka

    Turskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpolla

  • 29.03.201620:26
    Japani

    Kalaa japanilaisen peston ja salaatin kera