Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla

Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 29.04.2019 12:54

Tässä moniulotteisen tyylikäs kala-annos, jossa on mukana muutama elementti tavallista enemmän, mutta osaset ovat helppo tehdä ja ne voi valmistella vaikka edellisenä päivänä. Sitten vain kala nopsaan paistoon ja komponentit lautaselle. Tein alkuperäistä reseptiä helpommaksi.

Seuraa uusia ruokaseikkailujani Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla

Kala:
4 filepalaa valkoista kalaa, esim. kuha, turska, ahven, hauki
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Majoneesi:
1 kananmunankeltuainen
1 kananmuna
pikku loraus valkoviinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä (tai tarpeen mukaan enemmän)
suolaa

Hernepyree:
200 g pakasteherneitä
1/3 dl oliiviöljyä
suolaa

Salsa verde:
4 oliivia
1 tl kapriksia
3-4 sardellifileetä
1 rkl oliiviöljyä

Parsasalaatti:12 parsaakourallinen baby-salaattia




Salaatinkastike:
1/4 dl sitruunamehua
1/4 dl giniä
3/4 dl oliiviöljyä

Kala:
Tee ensin alla olevat esivalmistelut. Paista kala kypsäksi ja mausta. Asettele annoksen osaset lautaselle.

Majoneesi:
Vispaa keskenään keltuainen, kananmuna ja valkoviinietikka. Kaada rypsiöljyä hitaasti ohuena norona sekaan koko ajan vispaten esim. sauvasekoittimella. Varo, ettei juoksetu. Maista ja mausta suolalla.

Hernepyree:
Sekoita ainekset ja surauta sileäksi. Mausta suolalla.

Salsa verde:
Hienonna ainekset hyvin hienoksi ja sekoita keskenään.

Parsasalaatti:
Kiehauta parsoja 2 min ja jäähdytä jääkylmän veden alla. Katko parsojen nuput ja veistele varsista kuorimaveitsellä ohuita soiroja. Sekoita pienien salaatinlehtien joukkoon.

Salaatinkastike:
Sekoita ainesosat keskenään kunnolla. Ripottele kastiketta salaatin päälle.

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleLihapullat osa 28: Piripiri-pullatTaco-pastaKuhatacot ja tomaattisalsaKala-taco chipotle-limemajoneesilla"Ainekset löytyvät aina kaapista" – tämä resepti on todellinen arjen pelastaja!
majoneesikevätruokaparsareseptikalareseptikala

Tuoreimmat aiheesta

majoneesi
  • 12.08.201816:18
    aioli

    Friteerattua munakoisoa vadelma-aiolilla

  • 26.01.201712:00
    burgeri

    Brie-juustoburgeri Worcestershire-majoneesilla

  • 29.07.201611:08
    bbq

    Sriracha-maissit

  • 05.06.201508:43
    banh mi

    Bánh mì lihapullilla ja hoisin-majoneesilla - vietnamilaista katuruokaa

  • 05.03.201520:27
    hodari

    Hot Dog kokonaan itse tehtynä