Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla

SIVUMAKUgin_kala
Sivumaku/Jani Kinnunen

Tässä moniulotteisen tyylikäs kala-annos, jossa on mukana muutama elementti tavallista enemmän, mutta osaset ovat helppo tehdä ja ne voi valmistella vaikka edellisenä päivänä. Sitten vain kala nopsaan paistoon ja komponentit lautaselle. Tein alkuperäistä reseptiä helpommaksi.

Seuraa uusia ruokaseikkailujani Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla

Kala:
4 filepalaa valkoista kalaa, esim. kuha, turska, ahven, hauki
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Majoneesi:
1 kananmunankeltuainen
1 kananmuna
pikku loraus valkoviinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä (tai tarpeen mukaan enemmän)
suolaa

Hernepyree:
200 g pakasteherneitä
1/3 dl oliiviöljyä
suolaa

Salsa verde:
4 oliivia
1 tl kapriksia
3-4 sardellifileetä
1 rkl oliiviöljyä

Parsasalaatti:
12 parsaa
kourallinen baby-salaattia

Salaatinkastike:
1/4 dl sitruunamehua
1/4 dl giniä
3/4 dl oliiviöljyä

Kala:
Tee ensin alla olevat esivalmistelut. Paista kala kypsäksi ja mausta. Asettele annoksen osaset lautaselle.

Majoneesi:
Vispaa keskenään keltuainen, kananmuna ja valkoviinietikka. Kaada rypsiöljyä hitaasti ohuena norona sekaan koko ajan vispaten esim. sauvasekoittimella. Varo, ettei juoksetu. Maista ja mausta suolalla.

Hernepyree:
Sekoita ainekset ja surauta sileäksi. Mausta suolalla.

Salsa verde:
Hienonna ainekset hyvin hienoksi ja sekoita keskenään.

Parsasalaatti:
Kiehauta parsoja 2 min ja jäähdytä jääkylmän veden alla. Katko parsojen nuput ja veistele varsista kuorimaveitsellä ohuita soiroja. Sekoita pienien salaatinlehtien joukkoon.

Salaatinkastike:
Sekoita ainesosat keskenään kunnolla. Ripottele kastiketta salaatin päälle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat