Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata

MTV
Julkaistu 21.10.2019 14:46

MTV LIFESTYLE

Tässä hurjan maukas ja monisävyinen pata, jossa pekoni, chorizo ja kuha törmäytetään toisiinsa. Pata valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Lämpimiä välimerellisiä sävyjä.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.​​​​​​​

Papu-chorizo-kuhapata

Ainekset, 4 hlölle:

100 g pekonia, palasteltuna
300 g kuhafileetä palasteltuna, ruodottomana ja nahattomana (voi olla muutakin vaalealihaista kalaa)
400 g tlk papuja, laji maun mukaan, myös kikherne
100 g chorizoa tai salamia
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 vihreä paprika, hienonnettuna
1,5 dl kuumaa kasvislientä
100 g kirsikkatomaatteja, halkaistuna
lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria


Laita pekoni kylmälle pannulle ja pannulle lämpöä. Anna rasvan sulaa miedolla lämmöllä ja pekonin rapeutua. Nosta rapsakka pekoni syrjään odottamaan.

Lisää pannulle sipuli, paprika ja valkosipuli ja kuullota niitä hissukseen muutama minuutti. Lisää chorizo/salami ja pavut (tölkin neste saa mennä mukaan).

Kuumenna ja lisää kuhapalat. Lisää kuuma kasvisliemi ja peitä pata osittain kannella. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Sekoita mukaan kirsikkatomaatin puolikkaat ja pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele persiljalla. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Kuhaa "romesco" ja mantelinen oliivihöystöYllätä perheesi ihanilla mauilla – thaimaalainen klassikko syntyy käden käänteessäKuhaa soija-kapriskastikkeellaPunaviinissä haudutetut possunposket grand-mèreVälimerellinen kurpitsa-lihapataPollo alla Romana - kanaa roomalaisittain
reseptipataruokapapukalakalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

resepti
  • 17.12.201910:53
    äyriäiset

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    lammasresepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka

  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle