Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella

sivumaku-kalapiiras-gnocchi
MTV

Brittipiiras sopisi laajemminkin suomalaiseen keittiöön. Niiden täytteeksi kun voi laittaa vaikka mitä ja piilottaa myös tähteitä. Löysin ovelan reseptin kalapiiraasta, jossa pinnalle tavallisesti tuleva perunamuusi korvattiin gnoccheilla

Kalapiiras valmistuu helposti niin, että kypsennetään kala ensin maidossa herneiden kera, tehdään sitten sinapilla ja rakuunalla maustettu maitokastike, sekoitetaan ainesosat yhteen ja peitetään gnoccheilla ja paahdetaan niihin grillivastusten alla rapea pinta.

PS. Tsekkaa myös muut gnocchi-reseptit.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella

4 hlölle

650 g vaalealihaista kalaa fileenä
200 g pakasteherneitä
3 dl täysmaitoa
20 g voita
20 g vehnäjauhoja
1 rkl kokojyväsinappia (tai perus dijon)
2 tl tuoretta rakuunaa, hienonnettuna
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
mustapippuria
suolaa
400 g gnoccheja
1 rkl oliiviöljyä
200 g vihreitä papuja höysteeksi höyrytettynä tai paistettuna

Laita kala, herneet ja maito uuninkestävälle pannulle ja peitä kannella. Kiehauta ja laske lämpöä miedolle. Käännä kala ja hauduta vielä pari minuuttia. Valuta maito talteen ja laita kala-herneseos sivuun.

Laita uunin grillivastukset päälle. Laita pannu takaisin liedelle ja sulata siinä voi keskilämmöllä. Lisää jauhoa ja sekoita se kunnolla voihin. Kypsennä pari minuuttia. Kaada kalan haudutusmaito hitaasti mukaan vispaten sitä koko ajan, jotta se sekoittuu ilman paakkuja. Anna seoksen porista pari minuuttia. Vispaa sekaan sinappi, puolet rakuunasta, sitruunamehu, mustapippuria ja hiukan suolaa. Lisää sekaan kala ja herneet.

Sekoita gnoccheihin oliiviöljy ja pyörittele, jotta öljy pinnoittaa ne. Asettele täytteen pinnalle tasainen kerros gnoccheja ja laita pannu uuniin 5-8 minuutiksi tai kunnes gnoccheissa on kauniin kullanruskea pinta. Ripottele pinnalle sitruunankuoriraaste ja rakuuna ja tarjoile papujen kera.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.