Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella

MTV
Julkaistu 30.08.2019 15:17

MTV LIFESTYLE

Brittipiiras sopisi laajemminkin suomalaiseen keittiöön. Niiden täytteeksi kun voi laittaa vaikka mitä ja piilottaa myös tähteitä. Löysin ovelan reseptin kalapiiraasta, jossa pinnalle tavallisesti tuleva perunamuusi korvattiin gnoccheilla

Kalapiiras valmistuu helposti niin, että kypsennetään kala ensin maidossa herneiden kera, tehdään sitten sinapilla ja rakuunalla maustettu maitokastike, sekoitetaan ainesosat yhteen ja peitetään gnoccheilla ja paahdetaan niihin grillivastusten alla rapea pinta.

gnocchi

MTV

PS. Tsekkaa myös muut gnocchi-reseptit.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella

4 hlölle

650 g vaalealihaista kalaa fileenä
200 g pakasteherneitä
3 dl täysmaitoa
20 g voita
20 g vehnäjauhoja
1 rkl kokojyväsinappia (tai perus dijon)
2 tl tuoretta rakuunaa, hienonnettuna
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
mustapippuria
suolaa
400 g gnoccheja
1 rkl oliiviöljyä
200 g vihreitä papuja höysteeksi höyrytettynä tai paistettuna

Laita kala, herneet ja maito uuninkestävälle pannulle ja peitä kannella. Kiehauta ja laske lämpöä miedolle. Käännä kala ja hauduta vielä pari minuuttia. Valuta maito talteen ja laita kala-herneseos sivuun.

Laita uunin grillivastukset päälle. Laita pannu takaisin liedelle ja sulata siinä voi keskilämmöllä. Lisää jauhoa ja sekoita se kunnolla voihin. Kypsennä pari minuuttia. Kaada kalan haudutusmaito hitaasti mukaan vispaten sitä koko ajan, jotta se sekoittuu ilman paakkuja. Anna seoksen porista pari minuuttia. Vispaa sekaan sinappi, puolet rakuunasta, sitruunamehu, mustapippuria ja hiukan suolaa. Lisää sekaan kala ja herneet.

Sekoita gnoccheihin oliiviöljy ja pyörittele, jotta öljy pinnoittaa ne. Asettele täytteen pinnalle tasainen kerros gnoccheja ja laita pannu uuniin 5-8 minuutiksi tai kunnes gnoccheissa on kauniin kullanruskea pinta. Ripottele pinnalle sitruunankuoriraaste ja rakuuna ja tarjoile papujen kera.

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleLihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pastaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Kala-taco chipotle-limemajoneesillaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera
kalaruokakalapiirasresepti

Tuoreimmat aiheesta

kalaruoka
  • 15.11.201909:53
    venäläinen ruoka

    Lohiseljanka

  • 21.10.201914:46
    resepti

    Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata

  • 18.10.201909:06
    kalaresepti

    Peruna-kalapuikot

  • 25.09.201907:57
    resepti

    Filet-OMG-Fish -kalaburgeri

  • 27.01.201918:40
    turska

    Turskaa, simpukoita ja chorizoa - helppo, nopea ja juhlava