Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa japanilaisen peston ja salaatin kera

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 29.03.2016 20:26

Rakastan yrttejä. Ne tuovat ruokaan mitä moninaisempia makumaailmoja ja muuttuvat ketterästi annoksen soololaulajasta bändin komppaavaksi osaseksi orkesterissa, jonka saundi on enemmän kuin osiensa summa. Kesät olen yrttien suhteen omavarainen, enkä voisi kuvitella luopuvani niistä talvellakaan. Useimmat niistä ovat hyvin tuttuja, mutta aina toisinaan tulee vastaan uusia ihmeellisyyksiä kuten viime kesänä puutarhassa kasvaneet greippiminttu ja sitruunatimjami. Kuljettu pitkä matka 90-luvulta, jolloin tykästyin täysillä Ysibaarin kanakorianteriin, mutta en ikinä hahmottanut, miksi kori on nimessä, mutta ei millään muotoa annoksessa. 

MTV Oy, All rights reserved

Viime vuonna kauppoihin tullut wasabi-rucola herätti välittömästi kiinnostukseni, mutta ensikokeilut jäivät lähinnä sushien päälle ripotteluksi, mikä sinänsä antoi kivan lisän. Kun Järvikylä lähetti minulle paketillisen yrttejä ja siinä lomassa pari puskaa wasabi-rucolaakin, oli aika ottaa härkää sarvista ja keksiä siitä jotain mielikuvituksellisempaa lisää kokkailuun. Maku on melko voimakas, mutta siitä saa mukavasti säpäkkää luonnetta oikeanlaiselle ruoalle. Aivan kuten wasabi ja rucolakin.

Ensimmäinen idea tuntui niin hyvältä, että sitä pakko alkaa kokeilla. Japanilainen pesto. Suhteet ja maut menivät ensi yrittämällä niin putkeen, että oikein säpsähdin. Mukaan valkosipulia, paahdettuja seesaminsiemeniä, seesamiöljyä, japanilaista soijaa sekä miriniä. Varsinaiseksi ruoaksi paistettua turskaa ja mukaan japanilaisvaikutteinen salaatti. Yksinkertaista ja pirun hyvää. Tavallaan fuusiota, mutta tiiviisti japanilaisten raaka-aineiden kanssa pelattuna. MTV Oy, All rights reserved

VINKKI! Kalaksi käy milteipä mikä tahansa kala. Peston kanssa tärkeintä on maistella ja löytää sopivat suhteet omalle maulle. Miriniä löydät isoista marketeista ja aasialaisista ruokakaupoista.

VINKKI 2! Tsekkaa myös se perinteisin pesto, Pesto alla Genovese. Paljon parempaa kuin kaupan versiot ja sopii vaikka mihin.

VINKKI 3! Kurkista myös muut japanilaiset reseptit, mukana mm. hienostunut fish chips.

Japanilaishenkistä kalaa juuressalaatin ja japanilaispeston kera

4 hlölle haluamaasi kalaa neljälle, esim. turskaa, kuhaa, haukea tai lohta

seesamiöljyä

Paista kala kypsäksi öljyssä ja tarjoile japanilaisen salaatin ja peston kera.

Japanilainen salaatti

3 porkkanaa, julienne-”tulitikuiksi” leikattuna

1 kurkku, julienne-”tulitikuiksi” leikattuna

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, julienne-”tulitikuiksi” leikattuna

4 kevätsipulia, ohuina siivuina

2 arkkia nori-merilevää, ohuina siivuina

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

2 rkl miriniä

1 rkl japanilaista soijaa

1 rkl seesamiöljyä

Sekoita kiinteät ainekset keskenään. Sekoita nesteet keskenään. Yhdistä juuri ennen tarjoilua.

Japanilaispesto

1 puska wasabi-rucolaa

1-2 valkosipulinkynttä maun mukaan, hienonnettuna

1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

1 rkl japanilaista soijaa

1 rkl miriniä

1-2 rkl seesamiöljyä mieluisan koostumuksen mukaan

Murskaa kaikki ainekset morttelissa tai tehosekoittimessa tahnaksi. Maista ja muuta suhteita ja koostumusta mieluisimmaksi.

MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinKanaa senegalilaisittain - osa 1 - Kelewele-kanaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
JapanijapanilainenJärvikyläkalakalaruokapestoreseptisalaattiturskawasabi-rucola

Tuoreimmat aiheesta

Japani
  • 13.09.201518:54
    grillaaminen

    Japanilaishenkiset kanavartaat

  • 02.11.201418:20
    alkuruoka

    ”Fish and chips” japanilaisittain

  • 10.02.201321:13
    broileri

    Lihapullat osa 6 - japanilaiset broileripyörykät ja teriyaki-kastike

MTV Oy, All rights reserved