Turskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpolla

Kala ja sienet toimivat hyvin yhteen ja luovat mukavan syksyisen fiiliksen. Yleensä kalaruoat heijastavat mielestäni enemmän kesää tai talvea. Tässä helppo tapa kokata bistromaista fiilistä lautaselle. Samalla ohjeella voit kokata miltei mitä tahansa kalaa ja sientä. Ranskalaisimman vivahteen saat herkkusienillä.

Syksyssä yksi upea tunne on nuuhkia keittiössä voissa paistetun sienen aromia. Syvä ja juureva tuoksu vie jonnekin mullan alle, mutta lehauttaa sieltä veden kielen päälle tuovaa, huumaavaa tuoksua.

Turska on lempparikalani, jos ei oteta huomioon tonnikalafileetä, jota en osta liki koskaan liikakalastuksen takia. Turskallakin on ongelmansa, joten varmista, että se on pyydystetty MSC-periaatteiden mukaisesti. Ja jos mennään eettisyyden äärelle, on kotimainen kala aina paras vaihtoehto. Kuha, hauki tai ahven ovat tälle reseptille täydellisiä vaihtoehtoja.

HUOM! Tähän sopii lisukkeeksi vaikka mikä. Itse vain paistoin pinaattia.
Tsekkaa myös blogin muut sienireseptit!

Turskaa herkkusienien kera
4 hlölle
700-800 g turskaa tai muuta mieluista kalaa, fileinä
800 g herkkusieniä
1,5-2 dl vehnäjauhoa
oliiviöljyä
100 g voita
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia viimeistelyyn

OHJE: Siivuta sienet. Lorauta pannulle hiukan oliiviöljyä ja kuumenna pannu. Laita sienet pannulle ja paista hetki kosteutta pois. Lisää kaikki voi pannulle ja paista sieniin kunnon kultainen väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sienien paistuessa pyöräytä kalafileet vehnäjauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää toiselle paistinpannulle hiukan oliiviöljyä. Paista kalaa muutama minuutti per puoli, mutta varo vetämästä pitkäksi. Valkoista valkuaisvaahtoa ei ainakaan saisi tulle näkyviin.
Laita lautaselle kalafilee ja lorauta päälle hiukan voita pannulta. Asettele kalan päälle sieniä ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja