Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpolla

Julkaistu 02.09.2018 19:08

Kala ja sienet toimivat hyvin yhteen ja luovat mukavan syksyisen fiiliksen. Yleensä kalaruoat heijastavat mielestäni enemmän kesää tai talvea. Tässä helppo tapa kokata bistromaista fiilistä lautaselle. Samalla ohjeella voit kokata miltei mitä tahansa kalaa ja sientä. Ranskalaisimman vivahteen saat herkkusienillä.

Syksyssä yksi upea tunne on nuuhkia keittiössä voissa paistetun sienen aromia. Syvä ja juureva tuoksu vie jonnekin mullan alle, mutta lehauttaa sieltä veden kielen päälle tuovaa, huumaavaa tuoksua.

Turska on lempparikalani, jos ei oteta huomioon tonnikalafileetä, jota en osta liki koskaan liikakalastuksen takia. Turskallakin on ongelmansa, joten varmista, että se on pyydystetty MSC-periaatteiden mukaisesti. Ja jos mennään eettisyyden äärelle, on kotimainen kala aina paras vaihtoehto. Kuha, hauki tai ahven ovat tälle reseptille täydellisiä vaihtoehtoja.

HUOM! Tähän sopii lisukkeeksi vaikka mikä. Itse vain paistoin pinaattia.
Tsekkaa myös blogin muut sienireseptit!

Turskaa herkkusienien kera
4 hlölle
700-800 g turskaa tai muuta mieluista kalaa, fileinä
800 g herkkusieniä
1,5-2 dl vehnäjauhoa
oliiviöljyä
100 g voita
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia viimeistelyyn

OHJE: Siivuta sienet. Lorauta pannulle hiukan oliiviöljyä ja kuumenna pannu. Laita sienet pannulle ja paista hetki kosteutta pois. Lisää kaikki voi pannulle ja paista sieniin kunnon kultainen väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sienien paistuessa pyöräytä kalafileet vehnäjauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää toiselle paistinpannulle hiukan oliiviöljyä. Paista kalaa muutama minuutti per puoli, mutta varo vetämästä pitkäksi. Valkoista valkuaisvaahtoa ei ainakaan saisi tulle näkyviin.
Laita lautaselle kalafilee ja lorauta päälle hiukan voita pannulta. Asettele kalan päälle sieniä ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

5 aineksen herkulliset karitsanpotkat Mehevä maissi-kanapannuHerkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkini(Vähän niin kuin) StroganoffTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaSherryssä haudutettu karitsanpaisti
kalaruokasieniruokareseptikalasienisienetbistroturskaherkkusieni

Tuoreimmat aiheesta

kalaruoka
  • 15.11.201909:53
    venäläinen ruoka

    Lohiseljanka

  • 21.10.201914:46
    resepti

    Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata

  • 18.10.201909:06
    kalaresepti

    Peruna-kalapuikot

  • 25.09.201907:57
    resepti

    Filet-OMG-Fish -kalaburgeri

  • 30.08.201915:17
    kala

    Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella