Kanaa senegalilaisittain – osa 2 - Kanaa kookosriisillä

MTV Oy, All rights reserved

Senegalilaisen ruoan tutustumismatka jatkuu. Tykkään tämän keittiön selkeämakuisista ruoista, vaikka itse maut enemmän ja vähemmän totutusta poikkeavatkin. Jatketaan helpolla linjalla ja kanaruoalla, jonka afrikkalaisuus näkyy lähinnä kookosriisissä. Ruokaa kutsutaan myös jambalayan äidiksi, mitä en ihmettele. Upea lohturuoka, joka lämmittää myös talvella.

Tähän olisi pitänyt käyttää palmuöljyä, mutta en löytänyt sitä kestävästi tuotettuna, joten tyydyin kotimaiseen rypsiöljyyn. Palmuöljyn tuottaminen aiheuttaa turhan paljon sademetsien tuhoamista ja meiltä saa huippulaatuista kasviöljyä tilalle, joten käytetään sitä.

Herkullisen lämminhenkistä afrikkalaista keittiötä, ollos hyvä!

PS. Katso myös toinen senegelaisvaikutteinen kanaohje.

Kanaa kookosriisillä

8 broilerinkoipea tai rintafileetä

0,5 dl kasviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

5 dl jasmiiniriisiä

4 dl kookosmaitoa

4 dl kanalientä

1 limen mehu

1/2 dl korianteria, hienonnettuna

haudutettua vihreää kasvista höysteeksi

suolaa

mustapippuria

Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Kuumenna iso paistinpannu. Lorauta pohjalle öljyä. Paista koivet melkein kypsiksi ja nosta syrjään.

Ota suuri kattila ja laita se lämpenemään liedelle keskilämmölle. Lorauta pohjalle öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja riisi ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää mukaan kookosmaito ja kanaliemi ja kiehauta. Laske lämpöä, mausta suolalla ja pippurilla ja anna porista hiljalleen. Lisää mukaan kanankoivet ja anna hautua hiljalleen puolisen tuntia, kunnes riisi on kypsää.

Kun kaikki on valmista, purista mukaan limen mehut ja pyöräytä mukaan korianteria. Tarjoile paistettujen vihreiden kasvisten kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!