Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kana-papu -tostadas - paahdettu, rapsakka tortillaherkku

Julkaistu 30.12.2016 18:52

Meksikolaisessa keittiössä riittää sävyjä ja värejä. Tostada ei eroa rajusti tacosta, mutta tarjoaa silti omaleimaisen makumaailman ja rakenteen. Tostada tarkoittaa paahdettua ja kyseessä onkin alun pitäen tähderuoka, joka tehtiin hiukan kuivahtaneista tortilloista, jotka olivat vielä syömäkelpoisia. Ne paahdettiin rapeiksi ja aseteltiin täyte päälle.
Pohjan rakenne on hauras, joten täyte on hyvä pitää tahnamaisena, jotta kaikki ei leviä syödessä. Itse en tätä alkuun hahmottanut. Esim. kanasuikaleet kannattaa vielä pilkkoa pieneksi tai mieluiten repiä, nyhtää. Salsakin jäi turhan rouheaksi, vaikka muutoin sellaisesta tykkäänkin.

VINKKI! Homma toimii aivan yhtä hyvin, jos korvaat broilerin possulla. Tai vaikka Nyhtökauralla tai Härkiksellä.

Kana-papu -tostadas
neljälle

4-10 tortilla-lättyä koosta riippuen (resepti)
1 l kasviöljyä, esim. rypsi, auringonkukka
n. 80 g cheddaria tai muuta helposti sulavaa juustoa, raasteena
jäävuorisalaattia
ranskankermaa
korianteria
paputahnaa (resepti alla)
limebroileria (resepti alla)
salsa crudoa (resepti alla)
guacamolea (resepti alla)

Kuumenna öljy kattilassa 180-190 asteeseen. Älä vaan päästä yli 200 asteen. Uppopaista tortillat kunnolla rapeiksi, n. 1 min.
Kuumenna uunin grillivastus. Lado uppopaistetut tortillat uunipellille, leivinpaperin päälle. Levitä paputahnaa jokaisen päälle kauttaaltaan. Ripottele pinnalle juustoa. Grillaa lättyjä n. 30 sek, kunnes juusto on sulanut ja alkaa muodostua ruskeita pisteitä (kts. kuva alla)
Lado tostadosten päälle guacamolea, salsa crudoa, limekanaa, jäävuorisalaattia, ranskankermaa ja viimeistele korianterilla. Tarjoile.

Limebroileri
500 g broileria, kypsennettynä ja hienonnettuna tai nyhdettynä
3/4 dl limemehua
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl korianteria, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset yhteen. Maista ja mausta. Jätä maustumaan.

Paistettu paputahna
300 g kypsiä papuja, käytin valmista papusekoitusta
2 rkl oliiviöljyä
1/4 punasipulia, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl korianterinsiemeniä, jauhettuna
1 tl juustokuminaa/jeeraa/roomankuminaa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle öljyä. Kuullota sipulia, korianterinsiemeniä ja juustokuminaa pari minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota minuutti. Lisää pavut ja sekoittele rauhassa muutama minuutti. Maista ja mausta.

Guacamole
4 kypsää avocadoa
3 limen mehut
1 puntti korianteria, hienonnettuna
puolikas punasipuli, hienonnettuna
1-2 chiliä riippuen tulisuudesta, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Halkaise ja kaavi avocadot kuoristaan. Survo haarukalla. Lisää loput ainekset ja survo, sekoita ja maista. Mausta mieleiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Salsa Cruda (raaka salsa)
2 terttutomaattia
1/4 sipulia, hienonnettuna
1/3 jalapeno-chilistä, hienonnettuna
2 rkl korianteria, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Halkaise tomaatit ja ota sisus pois. Hienonna hedelmäliha hienoksi. Sekoita ainekset yhteen. Maista ja mausta. Anna tekeytyä tovi.

Lisää aiheesta:

Enchilada-vuoka katkaravuillaYrttinen frittikuha, kurkkusalaatti ja limemajoneesiJärjettömän herkullista, mutta terveellistä! Kolme uutta tapaa korvata perinteiset tortillalätytBBQ-kastike chipotle-chilillä ja maapähkinävoillaKermaisen tuhti kurpitsa-pinaattilasagneKolmen juuston pannulasagne
reseptitexmexmeksikolainentostadatostadaskanakanaruoka
broileri
broileriruoka
salsa
guacamole
papu
tahna
tortilla

Tuoreimmat aiheesta

resepti
  • 17.12.201910:53
    äyriäiset

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    lammasresepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka

  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle