Makaronilaatikko lienee suosituin suomalainen kotiruoka. Tässä sille vastine enemmän italialaisittain valmistettuna. Uponnee yhtä helposti lapsillekin.
Onkohan munamaito ainoa asia, joka tekee makaronilaatikosta suomalaisen ja vie samalla varsin kauaksi italialaisen keittiön pastavuoista? Tässä kompromissi, joka maistuu taatusti koko perheelle. Reseptin pohjan otin Delish-lehdestä, mutta muokkasin sitä hiukan.
PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja Twitterissä.
Italialainen makaronilaatikko
4-6 hlölle
500 g mieleistä lyhyttä pastaa
400 g sika-nautajauhelihaa
oliiviöljyä
1 iso sipuli, hienonnettuna
1 punainen paprika, hienonnettuna2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna1 annos marinara-kastiketta (resepti alla)1 litra kanalientäsuolaamustapippuria0,5 dl kuohukermaa2 palloa mozzarellaalehtipersiljaa


