Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

Italialainen makaronilaatikko.
Italialainen makaronilaatikko. MTV
Julkaistu 29.11.2019 09:11

MTV LIFESTYLE

Makaronilaatikko lienee suosituin suomalainen kotiruoka. Tässä sille vastine enemmän italialaisittain valmistettuna. Uponnee yhtä helposti lapsillekin.

Onkohan munamaito ainoa asia, joka tekee makaronilaatikosta suomalaisen ja vie samalla varsin kauaksi italialaisen keittiön pastavuoista? Tässä kompromissi, joka maistuu taatusti koko perheelle. Reseptin pohjan otin Delish-lehdestä, mutta muokkasin sitä hiukan.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

Italialainen makaronilaatikko

4-6 hlölle

500 g mieleistä lyhyttä pastaa
400 g sika-nautajauhelihaa
oliiviöljyä
1 iso sipuli, hienonnettuna
1 punainen paprika, hienonnettuna2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna1 annos marinara-kastiketta (resepti alla)1 litra kanalientäsuolaamustapippuria0,5 dl kuohukermaa2 palloa mozzarellaalehtipersiljaa










Kuumenna iso kattila ja kaada pohjalle hiukan oliiviöljyä. Ruskista jauheliha. Lisää sekaan sipuli, paprika ja valkosipuli. Sekoita ja anna kypsyä muutama minuutti.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Lisää kattilaan pasta ja sekoita. Kaada mukaan marinara-kastike ja kanaliemi. Mausta suolalla (aluksi esim. 2 rkl karkeaa merisuolaa) ja mustapippurilla. Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä, kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Kaada mukana kerma ja anna nesteen taas melkein haihtua loppuun. Revi toinen mozzarellapallo säikeiksi ja sekoita seokseen.

Kaada pastaseos uunivuokaan. Revi toinen mozzarellapallo säikeiksi ja asettele pastavuoan pinnalle.

Laita uuniin ja paahda 15 min. Ota uunista, ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile.

Marinara-kastike

1 tlk (400 g) mahdollisimman hyvää tomaattimurskaa
7 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
hitusen chilimurskaa
2 basilikanvartta lehtineen
1 tl suolaa

Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä vajaa minuutti. Lisää chili- ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Lisää mukaan basilikanvarret. Sekoita muutaman minuutin päästä. Anna poreilla hissukseen 15 min. Ota basilikanvarret pois. Tarkista maku.

 italialainen_makaronilaatikkoMTV

italialainen-makaronilaatikko-aineksetMTV

Lisää aiheesta:

Pastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pastaVasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaLihamureke italialaisittainHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoConchiglioni alle lammas & ricotta
pastaitalialainenreseptimakaronipastavuokajauheliha

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä

  • 10.04.201922:43
    resepti

    Pasta Alfredo kolmeen tapaan. Kermainen pasta toimii myös kanalla.