Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kasvispasta ndujalla, Samulin resepti

Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Pastataikina

  • 2 kananmunaa
  • 200 g 00-jauhoja

Henkan kasvisliemi

  • 4 keltasipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • puolikas juuriselleri
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 50 g tuoretta timjamia
  • 50 g tuoretta lipstikkaa
  • 1,5 litraa vettä

Kastike

  • 2 pientä keltaista kesäkurpitsaa
  • 3 banaanisalottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ l Henkan kasvislientä
  • 4 baby maissia
  • 5 rkl laadukasta tomaattipyrettä
  • ½ prk kapriksia
  • 1 tl ndujatahnaa
  • oreganoa
  • suolaa
  • sokeria
  • sitruunan mehua

Valmistusohje

PASTATAIKINA: Sekoita jauhot ja kananmunat. Työstä taikinaa 10 minuuttia voimalla sitkon aikaansaamiseksi. Kääri kelmuun ja laita kylmään 30 minuutiksi lepäämään.

HENKAN KASVISLIEMI: Laita kaikki kattilaan. Keitä 30-60 minuuttia, kunnes jäljellä on yksi litra. Mausta suolalla ja siivilöi.

KASTIKE: Kuullota pannulla sipuleita ja valkosipulia hetki voissa. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemi. Anna hitaasti keittyä kasaan

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin neljään osaan. Pyöräytä maissien kanssa öljyssä ja suolassa. Paahda kesäkurpitsaa ja maissia 180 asteissa uunissa 30 minuuttia. Ota kesäkurpitsat uunista ja työstä sauvasekoittimella sileäksi. Leikkaa maissit poikittain 5 osaan. Jätä maissit odottamaan.  Lisää kesäkurpitsakastikkeeseen ja tarkista maku. Lisää nduja. Kuivaa kaprikset talouspaperilla. Friteeraa kaprikset 170 asteisessa rypsiöljyssä 30–60 sekuntia ja laita talouspaperille valumaan. Ota pasta jääkaapista ja työstä pastakoneella portaittain ohuemmaksi kunnes saavutat kolmanneksi suurimman (ohuimman) tason.  Käytä tagliatelleterää. 

Muista jauhottaa pastat. Keitä n.90 sekuntia reilusti suolatussa vedessä. Kaada valmis pasta lävikköön. Ota kastike pois liedeltä ja lisää pasta joukkoon. Sekoita varovasti niin, että pasta peittyy kauttaaltaan kastikkeeseen. Annostele lautaselle pyöritellen atuloilla ja koristele tuoreella oreganolla ja friteeratuilla kapriksilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hasselbackan kurpitsa, pikkelöity kurpitsasalaatti, paahdetut kurpitsansiemenet ja ruohosipulituorejuusto, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Tortelliinit punapestolla ja ricotalla sekä tomaatticonsomme, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeella
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti