Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

Julkaistu 26.11.2017 17:09

Hummeri on siitä kiitollinen raaka-aine, että siitä saa kaksi huippuruokaa kerralla. Hummeri Thermidor oli suurta herkkua ja seuraavana päivänä keittelimme kuorista upean keiton. Mietin syödessäni, että aloittaisin sillä kernaasti viimeisen ateriani. Hienostuneen voimakas maku.

Keiton pohja tehdään velouté-keittona eli vehnäjauhoilla suurustettuna liemenä, jonka runko luodaan runsaassa voissa freesatuilla kasviksilla ja hummerinkuorilla. Mukaan kalalientä, Tabascoa ja kruunuksi vielä tilkka konjakkia. Lopuksi höysteeksi katkarapuja ja juhlavan tyylikäs keitto on valmis. Makua voi pehmentää kermavaahdolla, mutta itse pidän vähemmän pyöreästä ja merellisemmästä makumaailmasta.

VINKKI! Jos haluat oikoa tai et saa käsiisi hummeria, käytä hummerifondia. Tai rapukestien jälkeisiä ravunkuoria tai vaikka katkaravun kuoria.

HUOM! Jauhojen ja voin suhde on olennainen. Jos voita on liikaa, se jää kellumaan valmiin keiton pinnalle ja jos liian vähän, osa jauhoista ei imeydy siihen ja keittoon jää jauhopaakkuja.

Hummerikeitto katkaravuilla
40 g voita
40 g vehnäjauhoja
200 g kasviksia (esim. varsiselleriä, sipulia, porkkanaa, fenkolia)
2 hummerin kuoret
1 l kalalientä
150 g kuorettomia katkarapuja
1 rkl tomaattipyreetä
Tabascoa maun mukaan (tai cayennea)
tilkka konjakkia maun mukaan (tai valkoviiniä) suolaa mustapippuria



OHJE: Pilko kasvikset. Kuumenna kattila ja lisää pohjalle voi. Freesaa ensin hummerinkuoria ja sitten kasviksia. Lisää tomaattipyree. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kalaliemi mukaan vähitellen koko ajan vispaten, jotta keitto tulee tasaiseksi. Jauhot kypsyvät liemessä noin 20 min hieman alle 100 asteessa, joten keitto saa kiehua vain kevyesti kuplimalla.
Mausta keittopohja, siivilöi se ja kuumenna uudelleen. Tee keitto koostumukseltaan oikean vahvuiseksi lisäämällä lientä tai tarvittaessa saostamalla jauhoilla lisää. Mausta keitto Tabascolla, konjakilla, suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Annostele keittoa lautasille ja lisää sulat katkaravut mukaan.

Lisää aiheesta:

Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla Voinen salviarisotto limelläPanissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto PiemontestaKasvis-pho eli vietnamilainen nuudelikeitto (vegaaninen)Hummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera
hummerihummerikeittoreseptikeittokatkarapualkuruokaalkukeitto

Tuoreimmat aiheesta

hummeri
  • 27.02.201921:35
    pasta

    Hummeri-katkarapupasta - luksusta yllättävän edullisesti

  • 28.10.201816:28
    hot dog

    Lobster Roll eli hummerihodari ja tulitikkuranskalaiset

  • 21.11.201719:42
    resepti

    Hummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaan