Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata
Tässä hurjan maukas ja monisävyinen pata, jossa pekoni, chorizo ja kuha törmäytetään toisiinsa. Pata valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Lämpimiä välimerellisiä sävyjä.
PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.
Papu-chorizo-kuhapata
Ainekset, 4 hlölle:
100 g pekonia, palasteltuna
300 g kuhafileetä palasteltuna, ruodottomana ja nahattomana (voi olla muutakin vaalealihaista kalaa)
400 g tlk papuja, laji maun mukaan, myös kikherne
100 g chorizoa tai salamia
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 vihreä paprika, hienonnettuna
1,5 dl kuumaa kasvislientä
100 g kirsikkatomaatteja, halkaistuna
lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
Laita pekoni kylmälle pannulle ja pannulle lämpöä. Anna rasvan sulaa miedolla lämmöllä ja pekonin rapeutua. Nosta rapsakka pekoni syrjään odottamaan.
Lisää pannulle sipuli, paprika ja valkosipuli ja kuullota niitä hissukseen muutama minuutti. Lisää chorizo/salami ja pavut (tölkin neste saa mennä mukaan).
Kuumenna ja lisää kuhapalat. Lisää kuuma kasvisliemi ja peitä pata osittain kannella. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
Sekoita mukaan kirsikkatomaatin puolikkaat ja pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele persiljalla. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta