Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua cajun-nieriää ja varhaiskaalia

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 07.07.2014 19:30

Kuten monesti on tullut mainittua, olen makuhermoiltani hiukan makurajoitteinen. En vielä jokunen vuosi sitten pitänyt kalasta lainkaan. En häpeä sitä, koska en sille ole liiemmin mitään mahtanut. Otin asian kuitenkin hoitaakseni muutama vuosi sitten ja olen edistykseen sangen tyytyväinen. Askel askeleelta olen aloittanut vaaleasta kalasta siirtyen laajempaan repertuaariin annos kerrallaan. Kuluvan vuoden aikana olen huomannut oppineeni pitämään lämminsavulohesta ja lohesta muutenkin hyvin valmistettuna. Liian kypsästä en tule pitämään koskaan. Graavi- ja kylmäsavuversioista olen tykännyt yllättäen projektin alusta pitäen. Viime viikolla maistoin vuoden tauon jälkeen savumuikkua ja yllätyksekseni pidin siitäkin. Homma etenee. Tämän tekstin tullessa julki, kierrän Provencea ja olen takuulla haltioitunut Välimeren herkuista. Viime kesän Genova-reissu osoitti, että kunhan kala on tuoretta ja taiten tehtyä, voisin elää mieluusti sillä kokonaan. Kotimaassa silakka ja sen tyyppiset tökkivät edelleen paljon. Poikkeuksena muutamat tähtikokkien annokset. 

Heitin grilliin pitkästä aikaa kalaa. Nieriää, joka kuuluu vaa’ankielikaloihin tykkäämisessäni. Chef Santerin Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä -kirjasta napattu ohje oli helppo ja toimi. Kun kala kuorrutetaan mausteseoksella, veikkaan, että moni muukin makuvammainen tykkää. Kylkeen samaisesta kirjasta twistattua grillattua varhaiskaalia sekä raikasteeksi aasialaisittain maustettuja mummonkurkkuja.

Cajun-nieriää ja grillattua varhaiskaalia 3-4 hlölle

nieriää fileenä

limeä

tuoretta timjamia

Mausteseos:

2 tl hienoa merisuolaa

3 tl paprikajauhetta

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl cayennepippuria

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua timjamia

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Leikkaa foliosta hiukan nieriäfileetä suurempia palasia. Aseta fileet niiden päälle ja taivuta folion reunat ylöspäin. Mausta kalat reilusti pintapuolelta mausteseoksella. Leikkaa limestä siivuja ja laita ne kalan päälle. Revi päälle timjaminoksia.

Kuumenna grilli kohtalaisen kuumalle. Laita kaali ritilöille ja paista toiseen puoleen kauniit raidat. Käännä kaalia ja laita kala paistumaan grilliin folion päällä. Sulje kansi. Tarkista kypsyys parin kolmen minuutin päästä fileen koosta riippuen. Paina lihaa kevyesti sormella. Jos syyt irtoavat toisistaan, niiden välissä oleva rasva on kypsynyt ja liha on valmis. Tarjoile grillatun varhaiskaali ja vaikkapa aasialaisten mummonkurkkujen kera.

Lisää aiheesta:

Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaSitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukasClams Oreganata - helpot gratinoidut simpukatSaanko esitellä, mangalitza-possu!
cajunchef santerigrillauskaalikalanieriäresepti
varhaiskaali