Grillattu sitruuna-timjamikana ja 25 muuta juhannusreseptiä

MTV Oy, All rights reserved

Juhannus on grillauksen Stanley Cup. Silloin otetaan grillin äärellä miehestä mittaa oluttölkki kourassa grillausvinkeillä nokitellen. Ai ei vai? No grillaatte te kuitenkin omalla tyylillänne, joten muutama ehdotus on hyvä heittää väliin. :) 

Keräsin yhteen kasan grillausvinkkejä juhannuksen menusuunnittelua helpottamaan. Mikään ruokalajeista ei ole vaikea, muutama todella helppo. Näistä saa taatusti virikkeitä iisiin fiilistelyyn kuin myös kikkakolmosilla kehuskeluun.

ALKURUOKIA

PARSASTA:

SOOSIT

PÄÄRUOAT

HÖYSTEET

JÄLKIRUOKA

UUTENA RESEPTINÄ jaan juuri nauttimani, oikein mainion, grillatun kana-aterian. Käytin erittäin laadukasta L’uomu Nokan luomubroileria, jota saa yllättävän kohtuuhintaan hyvin varustetuista ruokakaupoista. Kokonaisena ostettuna kilohinta oli 13,90, mikä on toki korkeampi kuin tehotuotetun peruskaman, mutta tipun elinolosuhteet ja maku ovat sitä myöskin. Makueron tavalliseen todellakin maistaa. Tämä ihan ilmaisena mainoksena. Viskilän tilan kukonpoikaan voi laittaa samat kehut.

Grillattu sitruuna-timjamikana

3-4 hlölle

1 kokonainen broileri

3 rkl timjamia, lehdet riivittynä

1,5 sitruunan kuori raastettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Sekoita keskenään oliiviöljy, 2 rkl timjamia, 1 sitruunan raastettu kuori ja valkosipulisilppu. Avaa broileri keskeltä rintapuolelta veitsellä ”perhoseksi” ja levitä tipu auki. Hiero marinadi nahkapuolelle ja anna marinoitua 2 tunnista yön yli jääkaapissa (tai jos pukkaa kylmää säätä niin ulkona linnuilta suojassa).

Lämmitä grilli keskilämmölle. Pyyhi marinadi pinnalta. Mausta broileri molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Grillaa nahkapuoli alaspäin ensin 15 min, kunnes lintu on kauniin kullanruskea ja nahka rapeutunut. Käännä ja grillaa sisäpuoli alaspäin 20 min. Ota broitsu pois grillistä ja kietaise folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Leikkaa palasiksi ja ripottele päälle loput timjamista ja sitruunankuoresta. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!